Dr. Anthony Fauci dünyanın sabırsızlıkla beklediği Covid-19 aşısı için şu ifadeleri kullandı:

*Birden çok aşıda iyi ilerleme kaydedilirken, temkinli bir iyimserlik içindeyiz. Moderna'nın aşısı büyük ihtimalle bu ay sonu klinik testlere başlayacak. Birçok açıdan umut vaat eden başka adaylar da var.

*Birinci aşama ve hayvanlar üzerinde gördüğümüz verilere bakılırsa, koruyucu olduğunu düşündüğümüz tepkiler alındı. Ama bildiğiniz gibi, bütün aşı programlarında olduğu gibi, etkinliğini ve güvenliğini garanti edemezsiniz.

TEHDİT ALTINDAKİLERDEN BAŞLANACAK

BBC'deki bilgilere göre Fauci, bu yıl sonu ya da 2021 başlarında ihtiyacı olanlara vurulabilecek bir aşıya sahip olmayı umduklarını belirtti ancak aşılamaya en çok tehdit altındakilerden başlanacağını vurguladı.

[old_news_related_template title="ABD'de yeni vaka rekoru: Bir günde 60 bin arttı" desc="Corona virüsünün merkez üssü olarak gösterilen ABD'de yeni vaka sayıları rekor artış gösterdi. Ülkede bir günde 60 bin 20 yeni tanı koyulurken, toplam vaka sayısı da 3 milyonu aştı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/07/09/iecrop/corona-bakim-reuters-2_16_9_1594272646.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/son-dakika-abdde-yeni-vaka-rekoru-bir-gunde-60-bin-artti-5920146/"]