Birçok ülke dünyayı etkisi altına alan corona virüsünün başladığı Çin'e "salgın ihmali" nedeniyle tazminat davası açmaya hazırlanıyor. Geçtiğimiz gün İngiltere'nin Pekin yönetimine gösterdiği tepkiye Almanya da eklendi.

Almanya, corona virüsü nedeniyle meydana gelen finansal kayıpların faturasını 130 milyar euro olarak Çin’e kesti.

KALEM KALEM HESAPLANDI

Faturada, turizmden gelir kaybı olarak 27 milyar euro, film endüstrisinin gelir kaybı olarak 7.2 milyar euro ve havayolları şirketi Lufthansa’nın gelir kaybı olarak da 50 milyar euro yer aldı.

Söz konusu faturanın kesilme nedenin ise Çin’in ‘küresel salgından sorumlu’ olması olduğu belirtildi. (DHA)



[old_news_related_template title="Almanya'da corona yardımlaşması! Evsiz kalan seks işçilerine Türk oteli kapılarını açtı" desc="Corona salgınıyla mücadelede sağlık sistemiyle örnek gösterilen Almanya'da, kötü günlerin geride kalması için halk da elinden geleni yapıyor. Frankfurt'ta bir Türk oteli evsiz kalan seks işçilerine kapılarını açarken, Hamburg'da ise ihtiyacı olanlar için sokaklara yiyecek dolu paketler bırakılıyor. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/04/16/iecrop/frankfurt-otel-ali-gulen3_16_9_1587026773.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/almanyada-corona-yardimlasmasi-evsiz-kalan-seks-iscilerine-turk-oteli-kapilarini-acti-5751977/"]