Almanya'nın Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinin Adalet Bakanı Peter Biesenbach yaptığı açıklamada, Düsseldorf Üniversite Kliniği'ndeki bir hastanın hastaneye yapılan siber saldırı sonucu hayatını kaybettiğini duyurdu.

Bakan Biesenbach, hastanın kliniğin sunucularına yapılan saldırının ardından verilere erişilememesi nedeniyle sağlık hizmetlerinin aksaması sonucu başka bir hastaneye taşındığını ve orada yaşamını yitirdiğini açıkladı. Saldırının şantaj amaçlı gerçekleştirildiği aktarıldı.

POLİS SALDIRGANLARI İKNA ETTİ

Kliniğin sunucularının 10 Eylül Perşembe günü yerel saatle 03.00 sularında bilgisayar korsanlarının saldırısına uğradığı belirtildi. Eyaletin Bilim Bakanı Isabel Pfeiffer-Poensgen, saldırganların polisle temasa geçtikten sonra şantajdan vazgeçtiklerini ifade etti.

Hastane sözcüsü ise saldırıdan sonraki günlerde sistemin bir süre hizmet veremediğini duyurdu. Sözcü normalde bir günde yapılan ameliyat sayısının 70'ten 10'a düştüğünü aktardı ve saldırı yüzünden ambulansların günlerdir hasta getiremediklerini ifade etti.

EYALET HÜKÜMETİ DAHA FAZLA KAYNAK TALEP EDİYOR

Kuzey Ren-Vestfalya eyalet hükümeti, gelecekte bilgisayar sistemlerinin güvenliği için daha fazla kaynak talep ediyor. Pfeiffer-Poensgen, eyaletin 900 milyon euro tutarında fon almasını beklendiğini ve bunun 630 milyonunun federal fonlardan alınacağını söyledi. Pfeiffer-Poensgen, fonların en az yüzde 15'inin siber güvenlikte kullanılması gerektiğine vurgu yaptı. (DHA)

[old_news_related_template title="Dünya Sağlık Örgütü'nden Avrupa ülkelerine corona virüsü uyarısı" desc="Dünya Sağlık Örgütü yetkilileri corona virüsü ile ilgili güncel veriler ve bilgileri kamuoyu ile paylaştı... DSÖ'nün Avrupa Bölgesi Direktörü Dr. Hans Kluge, Avrupa'nın çok ciddi bir sorunla karşı karşıya olduğunu ve haftalık vaka sayısının Mart ayından daha yüksek seviyelere ulaştığını duyurdu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/09/17/iecrop/doktor-reuters_16_9_1600346724.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/dunya-saglik-orgutunden-avrupa-ulkelerine-corona-virusu-uyarisi-6042545/"]

 

[old_news_related_template title="Almanya Türklerin hesaplarına erişebilecek: 1 Ocak'ta resmen başlıyor" desc="Almanya, ülkesindeki Türk ve Türk kökenli tüm şahıslar ile tüzel kişilerin banka hesap bilgilerini ve Türkiye’deki her türlü kazanç bilgilerini bu yıl sonunda Türkiye’den alacağını 'resmen' duyurdu. Alman Maliye Bakanlığı; Türkiye ile anlaşıldığını, banka hesaplarının 1 Ocak 2021’den itibaren paylaşılacağını bir yazıyla açıklarken, milyonlarca hesaptan yaklaşık 10 milyar Euro’luk ek vergi bekliyor. Denetleme şirketi KPMG de 'Almanlar geriye dönük araştırma yapabilir' açıklamasını yaparak müşterilerini uyardı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/09/13/iecrop/pasaport-shutterstpcl_16_9_1599989419.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/almanya-turklerin-hesaplarina-erisebilecek-1-ocakta-resmen-basliyor-6035923/"]