Almanya‘nın Wiesbaden kentinde kuyumcu Hıdır Korkmaz cinayeti davası başladı. 25 yaşındaki katil zanlısı Ali Demir, duruşmaya girerken yüzünü kapattı. Polis geniş önlemler alırken, corona virüsü nedeniyle değiştirilen duruşma salonunda sosyal mesafeye dikkat edilerek oturuldu.

Korkmaz‘ın çocukları duruşmayı ön sıradan izledi. Zanlı Ali Demir için iki tercüman getirildi.

Sandalyede oturan kişi katil zanlısı Ali Demir.


Alman basınının yakından izlediği duruşmayı Türk kökenli milletvekli İsmail Tipi de takip ediyor.

BABASI YANINDA ÇALIŞIYORDU

Salonda okunan iddianamede şu ifadeler kullanıldı:

"Hıdır Korkmaz‘ın yanında çalışan babasının parasını alamamasına sinirlenen Ali Demir, onun yokluğunda cinayetin işlendiği binaya geldi. 07.42'de eve girdi. Korkmaz‘ı önce etkisiz hale getirdi. Ellerini ve ağzını bantladı. Tişörtle boğazı sıkılan Korkmaz vücuduna açılan yaralardan sonra öldü."

DOKTOR İFADE VERDİ

Olay yerine ilk gelen acil servis doktoru duruşmada ifade verirken, "Üst kattaki kapıyı zor açtık. Ceset arkasındaydı ve bağlıydı. Öleli bir saat olmuş olabilir. Saat 08.51‘de vardık. Boğazında morluklar vardı, kol eklemleri ve kafatası kırılmıştı" dedi.

'ÇOK KÖTÜ BİR MANZARAYDI'

Olay yerine saat 09.02‘de giren Alman polis ekibi adına bir komiser tanık olarak dinlenirken şunları aktardı:

"Çok kötü bir manzaraydı. Kurbanın el ve ayakları bağlanmıştı. İzleri silmemeye dikkat ederek her yanı kontrol ettik. Başka kimse yoktu. Olay yerinde fotoğrafları ben çektim. Raporu da ben düzenledim. Bıçak yarası yoktu ama öldürücü başka çok yara vardı."

HİZBULLAHÇILARLA AKRABA

Katil zanlısı Ali Demir, Hizbullah‘ın Wiesbaden yapılanmasını yöneten kişilerle akraba. Alman polis raporlarında Wiesbaden Hizbullahı geniş şekilde yer alıyor.