Westminster Sulh Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, 11 Nisan 2019’dan bu yana tutuklu bulunduğu cezevinden videokonferans yöntemiyle katılan Assange, Trump’ın af karşılığında kendisinden, "2016’da Wikileaks’in sızdırdığı Demokrat Parti içi yazışma ve raporlarıyla Rusya’nın bir ilgisi olmadığını söylemesini istediğini" iddia etti.

Assange’ın avukatı Edward Fitzgerald iddiayla ilgili Cumhuriyetçi Kongre üyesi Dana Rohrabacher’ın 2017’de Assange’la siyasi sığınmacı olarak kaldığı Ekvador'un Londra Büyükelçiliği'nde görüşmesiyle ilgili tanık ifadesine başvurdu. Assange’ın avukatı, Rohrabacher’ın Assange’a af teklifi için gönderildiğini söyledi.

Amerika'nın Sesi'nin aktardığı habere göre Rohrabacher ifadesinde, af şartının Assange’ın ABD ile işbirliğine ve 2016 başkanlık seçimlerinde Trump’a karşı yarışan Hillary Clinton’a zarar veren sızıntıda Rusya’nın parmağının olmadığını söylemesine bağlı olduğunu belirtmişti.

İADE DAVASI 24 ŞUBAT'TA

48 yaşındaki Assange büyükelçiliğinde yedi yıl geçirdiği Ekvador'un verdiği sığınma hakkını kaldırmasının ardından, İngiliz polisince 11 Nisan 2019’da büyükelçilik binasında gözaltına alınmıştı.

Assange’ın ABD’ye iadesiyle ilgili davanın ilk duruşması 24 Şubat’ta Londra’da Woolwich Ceza Mahkemesi’nde yapılacak. Duruşmaya Assange mahkeme salonuna gelerek katılacak.

[old_news_related_template title="Trump'tan ağza alınmayacak sözler: Bu o.... ç.... yüzünden" desc="ABD ve İran arasındaki gerilimde taraflardan tansiyonu yükseltecek açıklamaların ardı arkası kesilmiyor. Bir mitingde konuşan ABD Başkanı Donald Trump, suikasta uğrayan İranlı General Süleymani için ağza alınmayacak ifadeler kullandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/01/15/iecrop/trump-texas-reuters_16_9_1579093123.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/trumptan-suleymani-icin-agza-alinmayacak-sozler-bu-o-c-yuzunden-5569719/"]