Corona virüsü salgınından ağır yaralı olarak çıkmaya çalışan Avrupa'da gündem corona virüsü sebebiyle uygulanan seyahat yasakların akıbeti...

Alman Der Spiegel dergisi, Almanya'nın AB üyesi olmayan ülkelere uygulanan seyahat yasağının uzatılması konusunun masaya yatırıldığını yazdı. Derginin hükümet çevrelerine dayandırdığı haberinde, konuyla ilgili teklifin Dışişleri Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı’ndan geldiğini yazdı. 15 Haziran’a kadar olan AB’ye giriş yasağı, 1 Temmuz’a ertelenmişti.

TEK TEK ÜLKELERLE GÖRÜŞÜLECEK
Şimdi ise, teklifler doğrultusunda Almanya’nın 31 Ağustos’a kadar "Avrupa Birliği üyesi olmayan ülkelere gidiş ve gelişlerle ilgili seyahat uyarısını" uzatması bekleniyor.

Ancak, hükümet çevreleri ülkelerle tek tek karşılıklı olarak bu uyarıların kaldırılmasını görüşebileceklerini açıkladı. Alman hükümetinin ilgili birimleri, seyahat yasağının kaldırılacağı ülkeleri ve oradaki son sağlık konularını ayrıntılı inceleyip ona göre karar verecek. Almanya’nın bu şekilde bir yasak ya da yasağı uzatma kararı vermesi halinde, diğer 26 AB üyesi ülke ile İsviçre'nin de onu takip edeceğine kesin gözle bakılıyor.

TÜRK TURİZMİNE DARBE OLUR
AB üyesi ülkeler ve Schengen bölgesinde sınırsız serbest dolaşım ise 15 Haziran’da kalkıyor. Almanya’nın seyahat uyarıları getirmesi, Alman turistlerin AB dışına gitmeyi tercih etmemesi anlamına geliyor ve bundan da en fazla Türk turizmi etkilenecek. Alman Dışişleri Bakanı Heiko Maas, hafta sonu yaptığı açıklamada Türkiye ile görüşmelerin sürdüğüne değinmişti.

KITALAR ARASI UÇUŞA İZİN YOK
Alman Maliye Bakanlığı ise, ekonomik ve turizm gibi nedenlerle açılımdan yana tavır alıyor. Seyahat uyarısının ya da yasaklarının uzatılması, AB dışı ülkelere olan uçuşlarla kıtalar arası uçuşları da olumsuz etkileyecek. Hava yollarının uzun hat uçuşlarının yapılamaması nedeniyle zararları da katlanacak.

[old_news_related_template title="Bakan Koca'nın, 'Coronanın bittiğine dair veri yok' sözünden saatler sonra korkutan uyarı" desc="Dünya çapında 7 milyondan fazla insanda tespit edilen ve 400 binden fazla insanın da ölümüne sebep olan corona virüsü ile ilgili flaş bir açıklama ABD'nin önde gelen bulaşıcı hastalıklar uzmanı Dr. Anthony Fauci'den geldi. Fauci, '4 ayda Covid-19 dünyayı yıkıma sürükledi. Ve daha bitmedi bile' dedi. Öte yandan Arjantin'de ilk defa 1000 vakanın üzerine çıkılması bölgede paniğe sebep oldu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/06/10/iecrop/fauci1-reuters_16_9_1591763880.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/son-dakika-fauci-corona-virusu-4-ayda-dunyayi-yikima-surukledi-ve-daha-bitmedi-5865610/"]