Corona virüsü dünya genelinde pek çok sektörü etkilerken, seks işçilerinin durumu gündemdeki yerini koruyor. Önlemler nedeniyle uzun süre çalışamayan seks işçileri, getirilen kısıtlamalar nedeniyle zor günler geçirmeye devam ediyor.

Genelev işletmecileri maske, mesafe ve hijyen kurallarında bir problem olmadığını söylerken, müşterilerin isim, adres ve telefon bırakma zorunluluğu konusunda rahatsızlıklarını gündeme getiriyor.

İşletmeciler, müşteri bilgilerinin alınacak olmasının kimliğini gizli tutmak isteyenler için sıkıntılar oluşturacağını savundu.

Bir kişide corona tespit edilirse müşterilerin tamamının karantinaya alınmasının da sorunlara yol açabileceği belirtiliyor.

[old_news_related_template title="Seks işçilerinden corona virüsünün yayılmasını önleyecek öneriler" desc="İsviçre'de seks işçilerinin bir araya geldiği dayanışma örgütü ProKoRe, corona virüsünün yayılmasını önleyecek önerilerde bulundu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/05/27/iecrop/genelev-shutter_16_9_1590564018.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/seks-iscilerinden-corona-virusunun-yayilmasini-onleyecek-oneriler-5838739/"]

 

[old_news_related_template title="Almanya'da corona yardımlaşması! Evsiz kalan seks işçilerine Türk oteli kapılarını açtı" desc="Corona salgınıyla mücadelede sağlık sistemiyle örnek gösterilen Almanya'da, kötü günlerin geride kalması için halk da elinden geleni yapıyor. Frankfurt'ta bir Türk oteli evsiz kalan seks işçilerine kapılarını açarken, Hamburg'da ise ihtiyacı olanlar için sokaklara yiyecek dolu paketler bırakılıyor. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/04/16/iecrop/frankfurt-otel-ali-gulen3_16_9_1587026773.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/almanyada-corona-yardimlasmasi-evsiz-kalan-seks-iscilerine-turk-oteli-kapilarini-acti-5751977/"]