Corona virüsünde vakaların artmaya başlaması üzerine Almanya başta olmak üzere AB üyesi birçok ülke artık birbirlerini de riskli bölge ilan etmeye ve seyahat uyarıları yayınlamaya başladı.

Almanya, komşusu Belçika ile İzlanda ile birlikte 9 Avrupa ülkesindeki bazı bölgeleri riskli bölge ilan etti. Aynı şekilde İsviçre de bu bölgeleri riskli ilan etti.

Riskli bölge ilan edilip seyahat uyarısı yapılan yerlere gidenlerin dönüşte test yaptırması, negatif sonuçları yok ise karantinada kalması gerekiyor. AB ve Almanya, risk bölgelere “gidiş-dönüş yasağı” uygulamıyor. 1 Ekim itibarıyla birçok şey değişti. Diğer ülkelere “vize yasağı” yok ama bu yasak sadece Türkiye için kaldı.

SADECE ÖZEL DURUMLARDA

Böylece Türklere, “vize şartının” dışında ikinci bir engel getirilmiş oldu. Vize alabilecek kişi de artık coronaya takılıyor. Türkiye’den turist olarak gelmek isteyenlere vize randevusu bile verilmiyor. Sadece "fuar katılımcılarına, birinci derece yakınları vefat edene veya evlenene, eşinin yanına gitmek isteyenlere” vize randevusu veriliyor.

Bunun dışındaki turistik vize başvuruları halen kabul edilmiyor. Vize yasağı, Avrupa Konseyi’nin yeniden bir tavsiye kararı alması ve ülkelerin de buna uymasıyla ancak kalkabilecek. Bunun de ne zaman olacağı belli değil.

[old_news_related_template title="Bakan Koca: 'Her vaka hasta değildir'" desc="Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı sonrası Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, corona virüsü salgınına ilişkin açıklamalarda bulundu. Salgından kaynaklı ölüm ve vaka sayılarının gerçek olmadığına ilişkin iddialara yanıt veren Bakan Koca, 'Her vaka pozitif değildir. Her vaka hasta değildir, pozitif çıkıp semptom göstermeyenler var. Vefat sayılarındaki iddialar ise bazı belediyelerin yanıltıcı verilerine dayanıyor' dedi. CHP Ankara Milletvekili Murat Emir'in 'Covid pozitif vaka sayısı açıklanan hasta sayısının neredeyse 20 katı' iddiasında bulunduğu tabloya ilişkin konuşan Koca, 'Bizim verdiğimiz tablodaki bütün bilgilerin hepsi, tamamının doğru olduğunu söylemek istiyorum. Tablodaki bütün veriler, bütün rakamlar doğrudur' ifadesini kullandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/09/30/iecrop/fahrettin-koca-depophotos_16_9_1587235903_16_9_1601490299.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/turkiyede-corona-salgininda-son-durum-saglik-bakani-koca-aciklama-yapiyor-6061596/"]

YARISINDAN ÇOĞU RİSKLİ

Öte yandan Alman Robert Koch Enstitüsü dünkü kararıyla, Belçika, İzlanda, Fransa’nın Pays de la Loire ve Burgundy bölgesi, Litvanya, Estonya, İrlanda, Hırvatistan, Slovenya, Macaristan, İngiltere, Kuzey İrlanda ve Romanya’daki bazı bölgeleri riskli ilan etti.

Böylece Almanya, 27 Avrupa ülkesinden 17’sini tamamen ya da kısmen risk bölgesi ilan edip seyahat uyarısı yayınlamış oldu.

TÜRKİYE İLE LİSTEDE OLANLAR

Türkiye’ye 15 Haziran’da konulan “vize randevusu vermeme” yasağı ise sürüyor. Türkiye ile birlikte yasak devam eden bazı ülkeler şunlar:

Güney Sudan, Birleşik Arap Emirlikleri, Özbekistan, Venezuela, Yemen, Zambiya ve Zimbabve...

[old_news_related_template title="Almanya'dan flaş Türkiye kararı! 6 ay sonra seyahat uyarısı kaldırıldı" desc="Alman hükümetinin üç hafta önce aldığı karar uyarınca Türkiye'nin de aralarında bulunduğu pek çok ülkeye seyahat uyarıları bugün itibarıyla kaldırıldı. Fakat Türkiye'ye karşı bazı kısıtlamaların devam edilmesine karar verildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/10/01/iecrop/almanya-turkiye-reuters_16_9_1601530962.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/almanyadan-flas-turkiye-karari-6-ay-sonra-seyahat-uyarisi-kaldirildi-6062093/"]