Trump'ın ekibi, bu suçlamaları demokrasiye karşı tehlikeli saldırı olarak niteledi. Trump’ın savunma ekibinin hazırladığı belgede azil suçlamalarının bir suçu iddia etme konusunda başarısız olduğu ve 2020 başkanlık seçimlerini “küstah” bir etkileme denemesi olduğu kaydedildi.

Amerika'nın Sesi'nde yer alan habere göre, Trump’ın hukuk ekibine Beyaz Saray hukuk danışmanı Pat Cipollone’yle Trump’ın kişisel avukatı Jay Sekulow liderlik ediyor.

Trump’ın hukuk ekibi, azile hem prosedür olarak hem de anayasal çerçevede karşı çıkıyor ve Trump'ın yanlış bir şey yapmadığını kaydediyor.

[old_news_related_template title="Donald Trump'ı zora sokacak itiraf!" desc="ABD Başkanı Donald Trump’ın kişisel avukatı Rudy Giuliani’nin ortaklarından Lev Parnas, Trump'ın kendisine siyasi fayda sağlayacak soruşturmaları yürütmesi için Ukrayna hükümetine baskı yapma çalışmalarından haberdar olduğunu söyledi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/01/16/iecrop/trump-reuters_16_9_1579188944.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/donald-trumpi-zora-sokacak-itiraf-5572016/"]

KRİTİK GÜN SALI

Senato’daki yargılamanın açılış argümanları Salı günü gerçekleştirilecek. Trump Amerikan tarihinde Senato’da yargılanan üçüncü başkan olacak.

Demokratlar’ın çoğunlukta olduğu Temsilciler Meclisi geçen ay  Trump hakkında azil kararı almıştı. Senato Trump’ın görevden alınıp alınmayacağına karar verecek.

Trump’ın görevden alınması için 100 üyeli Senato’da 67 senatörün oyu gerekiyor. Bu olasılık neredeyse imakansız olarak niteleniyor. Senato’da Cumhuriyetçiler’in Demokratlar’a karşı 53-47’lik üstünlüğü bulunuyor.

Senato’daki yargılamanın nasıl şekilleneceği belli değil. Demokratlar görgü tanıklarının dinlenmesinden yana ancak Cumhuriyetçiler buna karşı çıkıyor.

[old_news_related_template title="Ruslar, Trump'ın azil sürecinin başlamasına neden olan şirketi hackledi!" desc="ABD Başkanı Donald Trump'ın, eski Başkan Yardımcısı Joe Biden'ın oğlu Hunter Biden'ı istihdam etmesi nedeniyle soruşturulmasını istediği ancak kendisinin azledilme sürecinin başlamasına neden olan Ukraynalı doğal gaz şirketinin internet sitesi, Rus bilgisayar korsanları tarafından ele geçirildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/01/14/iecrop/burisma-sirketi-reuters_16_9_1579023894.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/ruslar-trumpin-azil-surecinin-baslamasina-neden-olan-sirketi-hackledi-5568004/"]