Filistinliler, işgal altındaki Batı Şeria'nın çeşitli bölgelerinde ABD Başkanı Donald Trump'ın açıkladığı sözde barış planını protesto etti. Filistinliler, cuma namazının ardından işgal altındaki Batı Şeria'nın El Halil, Nablus, Ramallah, Tubas, Kalkilya ve Ölü Deniz bölgelerinde Trump'ın açıkladığı sözde barış planını protesto etmek için gösteri düzenledi.

İsrail güçleri Filistinlileri dağıtmak için göz yaşartıcı gaz, gerçek ve plastik mermi kullanırken, Filistinliler taş atarak karşılık verdi.

Filistin Kızılay’ından yapılan açıklamada, işgal altındaki Batı Şeria'nın çeşitli bölgelerinde düzenlenen protestolarda İsrail güçlerinin müdahalesinde 48 Filistinli yaralandığı ve yaralılardan 13 kişinin hastanelere kaldırıldığı belirtildi.

TRUMP'IN ORTA DOĞU BARIŞ PLANI

ABD Başkanı Trump, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile Beyaz Saray'da salı günü düzenlediği ortak basın toplantısında, tek taraflı sözde Orta Doğu barış planını açıklamıştı.

Trump'ın planına göre, ABD, işgal altındaki topraklardaki yasal olmayan Yahudi yerleşimlerini resmen tanıyacak ve Kudüs İsrail'in bölünmemiş başkenti olacak. Trump'ın planını reddeden Filistinliler, Salı gününden bu yana Batı Şeria ve Gazze Şeridi'nde protesto gösterileri düzenliyor. (İHA)

[old_news_related_template title="Erdoğan'dan Kudüs tepkisi!" desc="Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'nin İsrail-Filistin meselesine yönelik planını eleştirdi. ''Kudüs Müslümanların kutsalıdır' diyen Erdoğan, 'Kudüs'ün İsrail'e verilme planı asla kabul edilemez' ifadelerini kullandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/01/29/iecrop/detay-3_16_9_1580297654.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/erdogandan-kudus-tepkisi-5594882/"]