Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko, corona virüsü salgınına karşı tavır takınmaya devam ediyor. Salgının başladığı ilk günlerde virüse inanmadığını söyleyen Lukaşenko ilerleyen zamanlarda virüs taşıyan bir kişi ile temasından sonra karantinaya alınmıştı.

Ülkesinde salgının etkisini artırmasından sonra karantina tedbirlerine de karşı çıkan Lukaşenko, ekonomik şartları gerekçe göstererek karantinanın ülke ekonomisine zarar vereceğini ifade etti. Belarus’ta kurulan pandemi hastanelerini ziyaret eden Lukaşenko, çoğu zaman sosyal mesafe ve maske kurallarına uymadı.

'ŞÜPHEYLE YAKLAŞIYORUM

Rusya ile aşı anlaşması yapıldığını söyleyen Lukaşenko, "İlkbahara kadar 1 milyon 200 bin kişiye aşı yapılması planlanıyor. Bu 2 milyonu da bulabilir" dedi.

Aşıya şüpheyle yaklaştığını söyleyen Lukaşenko, "Corona virüsü aşısına karşı şüpheli yaklaşanlardan biriyim. Bunu Sağlık Bakanı'na da söyledim. O da onayladı. Ona aşı olmayacağımı söyledim" ifadelerini kullandı.

[old_news_related_template title="Lukaşenko'ya verilen süre doldu! Belarus yeniden karıştı" desc="Belarus’ta muhalefet lideri Svetlana Tikhanovskaya’nın Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko’ya istifa etmesi için verdiği sürenin dolması ile binlerce kişi yeniden sokaklara döküldü. Polis, şu ana kadar 128 göstericiyi gözaltına aldı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/10/25/iecrop/belarus-iha2_16_9_1603652716.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/lukasenkoya-verilen-sure-doldu-belarus-yeniden-karisti-6097404/"]


[old_news_related_template title="Avrupa Birliği, Lukaşenko’yu yaptırım listesine alacak" desc="Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları toplantısının ardından açıklama yapan AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi ve Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Josep Borrell, 'Bakanlar Lukaşenko’nun AB tarafından yaptırım listesine alınmasına karar verdi' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/10/12/iecrop/lukasenko-shutterstock-_16_9_1602515925.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/avrupa-birligi-lukasenkoyu-yaptirim-listesine-alacak-6077917/"]