ABD Başkanı Donald Trump ve eşi Melania Trump’ın Covid-19 testlerinin pozitif çıkmasının ardından gözler Beyaz Saray’a çevrildi. Beyaz Saray Genel Sekreteri Mark Meadows, bugün yaptığı açıklamada ABD Başkanı Donald Trump’ın hafif semptomları olduğunu aktardı.

Meadows, Trump’ın sağlık durumunun sağlık görevlileri tarafından sürekli izlendiğini ifade ederken Trump’ın moralinin iyi olduğunu dile getirdi.

Meadows, Trump hakkında, “İyimserim ki çok çabuk iyileşecek” ifadelerini kullandı. Tedaviye ilişkin bilgi vermeyen Meadows, Hope Hicks hakkındaki soruları ise cevapsız bıraktı.

ANTİKOR KOKTEYLİ VERİLDİ

Beyaz Saray tarafından yapılan yazılı açıklamada da ABD Başkanı Donald Trump’a tedavi sürecinde bir doz (8 gram) 'Antikor Kokteyli' verildiği aktarıldı. Trump’ın doktoru Sean P. Conley yaptığı açıklamada, Trump’ın tedavi sürecinde önlem olarak Regeneron tarafından üretilen Antikor Kokteyli’nden bir doz aldığını ifade ederek antikorlara ek olarak Trump’a çinko, D vitamini, famotidin, melatonin ve aspirin verildiğini dile getirdi.

"YORGUN AMA MORALİ YERİNDE"

Conley, “Bu öğleden sonra Başkan Trump yorgun ama morali yerinde. Uzmanlardan oluşan bir ekip tarafından değerlendiriliyor. Birlikte bir sonraki adımlarla ilgili olarak başkana ve eşine tavsiyelerde bulunacağız" ifadelerini kullandı.

ABD'li biyoteknoloji şirketi Regeneron tarafından geliştirilen Antikor Kokteyli’nin 29 Eylül'de yapılan denemelerinde virüsle enfekte olmuş ancak hastaneye kaldırılacak kadar hasta olmayan hastalarda viral seviyeleri azalttığı ve semptomları daha hızlı hafiflettiği belirtilmişti.

TEDBİR AMAÇLI HASTANEYE KALDIRILDI


Beyaz Saray, coronaya yakalanan Trump'ın tedbir amaçlı olarak hastaneye götürüldüğünü ve burada birkaç gün kalacağını duyurdu.

[caption id="attachment_6065202" align="alignnone" width="1200"] Trump, helikopterle hastaneye götürüldü. FOTO: REUTERS[/caption]

CUMHURİYETÇİ SENATÖR DE CORONAYA YAKALANDI

Cumhuriyetçi Senatör Mike Lee, Twitter hesabından yaptığı açıklamada corona virüsü testinin pozitif çıktığını ve 10 gün boyunca kendini izole edeceğini duyurdu.

Senato Adalet Komisyonu üyesi olan Senatör Lee, Beyaz Saray'ı birkaç gün önce ziyaret ederken yaptırdığı testin negatif olduğunu ancak dün yaptırdığı testin sonucunun pozitif çıktığını açıkladı.

SEÇİM KAMPANYALARIYLA İLGİLİ AÇIKLAMA

Dün akşam saatlerinde Trump, sosyal medya hesabı üzerinden Beyaz Saray İletişim Direktörü Hope Hicks’in COVID-19’a yakalandığını duyurmasının ardından eşi Melania Trump ve kendisinin de hastalığa yakalandığını açıklamıştı.

ABD’de 3 Kasım’da yapılacak olan başkanlık seçimlerinin güçlü adaylarından olan Trump’ın seçim kampanyası etkinlikleri ise Covid-19 engeline takıldı.

Trump'ın Seçim Kampanyası Danışmanı Bill Stepien bugün yaptığı yazılı açıklamada, daha önceden planlanan Trump'ın katılacağı kampanya etkinliklerinin ya sanal ortama taşınacağını ya da ileri bir tarihe erteleneceğini duyurdu.

Stepien, Trump ailesinin katılacağı duyurulan etkinliklerin de ertelendiğini açıkladı. İleri tarihli etkinliklerin ise değerlendirme aşamasında olduğunu belirten Stepien, "Covid-19 testi negatif çıkan Başkan Yardımcısı Mike Pence, planlanan kampanya etkinliklerini yapmaya devam edecek. Trump hakkındaki açıklamaları Beyaz Saray yapacak" dedi. (İHA)

[old_news_related_template title="ABD Başkanı Trump corona virüsüne yakalandı" desc="ABD Başkanı Donald Trump'ın danışmanı Hope Hicks'in corona virüsüne yakalanmasının ardından korkulan oldu... Uygulanan testlerden sonra 74 yaşındaki ABD Başkanı Donald Trump ve 50 yaşındaki eşi Melania'nın da corona virüsüne yakalandığı ortaya çıktı. Beyaz Saray doktoru Sean Conley, 'Başkan ve eşi şu anda iyi. Karantina sürecinde Beyaz Saray’da kalacaklar' dedi. Başkan Yardımcısı Pence'in test sonuçlarının da negatif çıktığı duyuruldu. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/10/02/iecrop/trump-reuters_16_9_1601624635.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/son-dakika-danismani-coronaya-yakalandi-trump-karantinaya-girdi-6063639/"]