Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan Corona virüsü, dünya ülkelerinde yayılmaya devam ediyor. Birleşik Arap Emirlikleri Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, ülke genelinde onaylanmış Corona virüsü vaka sayısını 9’a çıktığı duyuruldu.

Bakanlık tarafından, onaylanan son vakanın, 37 yaşındaki bir Çinli olduğunu ve yapılan rutin kontroller neticesinde tanı konulduğunu belirtilirken, hastanın durumunun stabil olduğunu kaydedildi.

Yapılan açıklamada ayrıca, tanı konulan hastaların Dünya Sağlık Örgütü standartlarında izole edildiğini ve gerekli tüm önlemlerin alındığını bildirdi.

Birleşik Arap Emirlikleri’nde onaylanan ilk Corona virüsü vakası 29 Ocak’ta duyurulmuştu. Kayıtlı diğer 8 vakadan 3’ü tamamen iyileşme göstermişken, kalan 5’inin tedavisine devam ediliyor. (İHA)

[old_news_related_template title="Corona virüsü ile ilgili tepki çeken açıklama: Meğer öyle değilmiş..." desc="Çin'in Wuhan kentinde patlak verdikten sonra binlerce insanın ölümüne sebep olan ve on binlerce insanın da tedavi altına alındığı corona virüsü salgınında sıcak bir gelişme yaşandı... Salgına zamanında müdahale etmemekle suçlanan Çin Devlet Başkanı Şi Cinping'in yeni bir ses kaydı ortaya çıktı. Öte yandan Çin Merkez Bankası, salgının yayılmasını engellemek için banknotları 'karantina altına' aldı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/02/16/iecrop/cin-reuters_16_9_1581836257.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/son-dakika-corona-virusu-ile-ilgili-tepki-ceken-aciklama-meger-oyle-degilmis-5627961/"]

[old_news_related_template title="Dünyayı dehşete düşüren corona virüsü nedeniyle Avrupa'da ilk ölüm" desc="Corona virüsü nedeniyle Avrupa'dan ilk ölüm haberi geldi. Çinli bir turistin Fransa'da hastanede hayatını kaybettiği açıklandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/02/15/iecrop/shutterstock-coronavirus-1_16_9_1581776299.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/son-dakika-dunyayi-dehsete-dusuren-corona-virusu-nedeniyle-avrupada-ilk-olum-5626928/"]