Çin’de ortaya çıkan ve tüm dünyaya yayılan corona virüsü salgınıyla mücadele kapsamında birçok ülke sokağa çıkma yasağı ilan etti.

BAE, corona virüsüyle mücadele kapsamında sokağa çıkma yasağı ilan eden ülkeler arasında bulunurken, salgını kontrol altına almak için ülke genelinde dezenfekte çalışmaları başlattı.

BAE’de sokağa çıkma yasağı nedeni ile tüm cadde ve sokaklar ıssızlaşırken, polis, asker, sağlık çalışanları gibi önemli meslek grupları bu yasaktan muaf tutuldu.

[old_news_related_template title="Corona yasaklarını dinlemediler! Bu kez göl kenarına gittiler" desc="Corona virüsü salgını nedeniyle alınan tedbirler kapsamında mesire alanları kapatıldı. Mesire alanına giremeyen piknikçiler de göl kenarına akın etti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/03/28/iecrop/gol-kenari-dha1_10950468_16_9_1585406865.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/yine-yasak-dinlemediler-bu-kez-gol-kenarina-gittiler-5709866/"]


BAE’de havalimanı, banka, eczane, market gibi iş yerleri açık tutulurken, zorunlu ihtiyaç kapsamı dışında bulunan tüm iş yerleri kapalı tutuluyor.

Yetkililer, zorunlu ihtiyaçlar dışında herkesin evde kalması çağrısında bulundu.

BAE’de toplam corona virüsü vakası 468’e, hayatını kaybedenler ise 2’ye ulaştı. (İHA)