Brezilya Sağlık Bakanlığı ülkede son 24 saatte 1000'den fazla kişinin Covid-19 hastalığı sonucu yaşamını yitirdiğini açıkladı.

ABD'deki Johns Hopkins Üniversitesi'nin verilerine göre, Brezilya'da corona virüsü vaka sayısı 1 milyon 50 bini aşmış durumda.

Ancak birçok gözlemci gerçek vaka sayısının çok daha fazla olduğunu söylüyor ve bu duruma gerekçe olarak test sayısının yetersiz olmasını gösteriyor.

BBC Türkçe'de yer alan habere göre, Brezilya'da özellikle yoksul kesim ve yerli halklar arasında corona virüsü hızla yayılıyor. Uzmanlar, Brezilya'nın vaka sayılarında zirveyi görmesine daha haftalar olduğunu söylüyor.

Ülkenin aşırı sağcı Devlet Başkanı Jair Bolsonaro da salgın döneminde izlediği politikalar nedeniyle sert bir dille eleştirilmişti.

Bolsonaro başta corona virüsü salgını için "ufak bir grip" demiş, virüsün yayılmasını önlemek için sıkı kısıtlamalara giden valiler ve belediye başkanlarıyla sık sık tartışmıştı.

Bolsonaro alınan önlemlerin ekonomiye etkisinin Brezilya'ya verdiği zararın virüsten çok daha fazla olduğunu savunuyor.

Brezilya'da, Bolsonaro'nun görüşlerine katılmayan iki sağlık bakanı istifa etmişti.

[old_news_related_template title="Bilim Kurulu üyesi Çelik: Corona virüsü ile savaşımızı henüz kazanmış değiliz" desc="Kayseri Şehir Hastanesi Başhekimi ve Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. İlhami Çelik, 'Toplumun bir kesiminde tamamen normalleştik gibi bir durum var. Biz eski normale dönmedik. Corona virüsü ile savaşımızı henüz kazanmış değiliz' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/06/21/iecrop/resim1_11450825_16_9_1592733458.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/saglik/bilim-kurulu-uyesi-celik-corona-virusu-ile-savasimizi-henuz-kazanmis-degiliz-5886733/"]

[old_news_related_template title="Corona virüsünde son durum: Artış sürüyor" desc="Aylardır dünya çapında korku yaratan corona virüsü salgınında panik yaratan bir artış gözleniyor... Vaka sayısı dünya genelinde 8.9 milyonu geçerken Covid-19'a bağlı sebeplerle yaşamını yitirenlerin sayısı da 466 bini geçti. Corona virüsünün daha önce vaka sayısında düşüşe geçen Almanya, Çin ve Yeni Zelanda'da tekrar görülmesi panik yarattı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/06/21/iecrop/hastne-reuters_16_9_1592723609.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/son-dakika-corona-virusunde-son-durum-artis-suruyor-5886420/"]