Geçen hafta yayımlanan bir Avrupa Birliği raporunda, Çin’de kimliğini saklayarak çalışan bazı kişilerin dezenformasyon yaptığına dair “ciddi kanıtlar” olduğu yazıyordu.

İngiltere ve ABD’deki ulusal güvenlik yetkilileri de, Çin’in Covid-19’a bağlı ölüm sayılarını eksik bildirdiğini söylüyordu.

BBC'deki habere göre, Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Geng Shuang, pazartesi düzenlediği günlük basın brifinginde Pekin’in yanlış bilgi yaymadığını savundu:

“Çin herhangi bir kişi ya da kurum tarafından yanlış bilgilerin üretilmesine ve yayılmasına karşıdır. Çin, dezenformasyonun kaynağı değil kurbanıdır.”

[old_news_related_template title="Aşının en büyük umudu virüs avcıları! Covid-19'un atası 7 yıl önce bulunmuş" desc="Corona virüsüyle mücadelede aşı ve ilaç çalışmaları dört bir yanda devam ederken ABD'li zoolog Peter Daszak, Covid-19'un atasının 2013'te Çin'de bir mağaradaki yarasalarda tespit edildiğini öne sürdü. Daszak, bu keşfin aşı geliştirilmesinde büyük rol oynayacağını savunuyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/04/27/iecrop/virus-avcilari-ecohealth-alliance4_16_9_1587994065.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/asinin-en-buyuk-umudu-virus-avcilari-covid-19un-atasi-7-yil-once-bulunmus-5777808/"]