Corona virüsünün en çok vurduğu ülkelerin başında gelen İngiltere, salgınla bağlantılı olduğu düşünülen ve çocukları etkileyen bir hastalıkla da karşı karşıya.

Ulusal Sağlık Sistemi (NHS) geçtiğimiz günlerde hastanelere bir uyarı yazısı göndermiş ve corona virüsüne bağlı olarak özellikle çocuklar arasında toksik şok benzeri çoklu bölgede iltihaplanma vakalarının arttığını, buna karşı hazırlıklı olunması gerektiğini vurgulamıştı.

[caption id="attachment_5783919" align="alignnone" width="992"] 6 aylık bebeğin gözlerindeki kızarıklık.[/caption]

Söz konusu uyarıda, “Covid-19’a bağlı olarak çocuklar arasında yayılan ateşli sendrom endişeleri artmaktadır. Son 3 haftada başta Londra’da olmak üzere dikkat çeken bu artış yoğun bakımda tedavi gerektirmedir” ifadeleri yer aldı.

Kawasaki hastalığına benzer belirtiler gösteren çocukların bir kısmında corona testlerinin de pozitif çıktığı vurgulandı.

[caption id="attachment_5783920" align="alignnone" width="992"] 6 aylık bebeğin kollarında kızarıklık dikkat çekiyor.[/caption]

Endişe yaratan hastalıkla ilgili önemli bilgiler Hospital Pediatrics dergisinde yayınlandı. Makalede, hastaneye başvuran 6 aylık bir bebeğin durumu ele alındı. Konuyu inceleyen uzmanlardan Veena Jones, adı açıklanmayan bebeğin Covid-19'la bu sendromun eş zamanlı görüldüğü nisan ayı başındaki ilk vakalardan olduğunu söyledi.

BEŞİNCİ GÜNDE CORONA ÇIKTI

Yüksek ateş, kollarda ve gözlerde kızarıklık belirtileri gösteren bebeğe, dört gün boyunca Kawasaki hastalığı tedavisi uygulandı. Bebeğin beşinci günde uygulanan corona testleri pozitif çıktı. Uzmanlar bu vakanın, söz konusu hastalıkla corona virüsünün bağlantısını çözmede önemli bulgular sağladığını ifade ediyor.

[old_news_related_template title="İngiltere şimdi de çocuklar için alarmda! Bu belirtiler coronayla birlikte yayıldı" desc="Corona virüsü hızla can almaya devam ederken, İngiltere'de salgınla bağlantılı olarak çocuklar arasında yayılmaya başlayan toksik şok benzeri çoklu bölgede iltihaplanma vakaları uzmanları harekete geçirdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/04/27/iecrop/cocuk-kizariklik-shutter-2_16_9_1587984173.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/ingiltere-simdi-de-cocuklar-icin-alarmda-bu-belirtiler-coronayla-birlikte-yayildi-5777437/"]

 

[old_news_related_template title="ABD Türk gencinin projesini konuşuyor! Corona hastalarıyla sevdiklerini buluşturdu" desc="ABD'de corona virüsüyle mücadele sürerken, bir Türk öğrenci geliştirdiği projeyle ülkenin gündemine oturdu. Kaya Suner adlı genç, corona hastalarıyla sevdiklerini topladığı yardımlarla dijital ortamda bir araya getiriyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/04/28/iecrop/kaya-suner-facebook_16_9_1588053528.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/abd-turk-gencinin-projesini-konusuyor-corona-hastalariyla-sevdiklerini-bulusturdu-5778757/"]