Dünyayı etkisi altına alan corona virüsü (Covid-19) salgınına ilişkin aşı çalışmaları sürüyor.

Aşı çalışması gerçekleştiren birçok ülke ise siber saldırıların etkisi altında kalıyor.

İngiltere'yi siber saldırılara ve tehditlere karşı korumak amacıyla kurulan güvenlik ve istihbarat kurumu olan GCHQ’nun yöneticisi Jeremy Fleming, corona virüsüne ilişkin açıklamalarda bulundu.

"SALDIRILAR GÜN GEÇTİKÇE ARTIYOR"

Fleming, ülkede yapılan araştırmaların bazı ülkeler ve bilgisayar korsanları tarafından ele geçirilmeye çalışıldığını öne sürdü.

Söz konusu siber saldırılara ilişkin açıklama yapan Fleming, “Şu anda bizim için en yüksek öncelik, sağlık sektörünü bunlara karşı korumaktır. Bu sistemi korumanın ve aşıya ilişkin gelişmeleri korumanın önemi gün geçtikçe artıyor” dedi.

"ÇİN, İSTİHBARAT KONUSUNDA İNGİLTERE’NİN RAKİBİ’-"

Fleming, söz konusu araştırmaları çalmaya çalışan ülkeler ya da kişiler hakkında bilgi vermedi, ancak Çin’in istihbarat konusunda İngiltere’nin rakibi olduğunu ifade etti.

İngiliz medyasındaki haberlerde ise daha önce İngiltere’deki aşı çalışmaları ve bu çalışmalarla ilgili bilgilerin çalınmasına yönelik Çin, Rusya ve İran kaynaklı siber saldırıların yapıldığı iddia edilmişti. (DHA)

[old_news_related_template title="Prof. Dr. Barbaros Çetin: Corona virüsü laboratuvarda mı üretildi?" desc="‘Gizemli virüs’ olarak adlandırılan corona virüsü ile ilgili sır perdesi aralanamıyor. Hatta virüs her geçen gün ortaya çıkan farklı yönleriyle bizi şaşırtıyor. Biyolog Prof. Dr. Barbaros Çetin, corona virüsünün az bilinen yönlerini anlattı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/06/05/iecrop/corona-gercekleri-shutte_16_9_1591366958.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/saglik/prof-dr-barbaros-cetin-corona-virusu-laboratuvarda-mi-uretildi-5857908/"]

[old_news_related_template title="Economist'ten Türkiye'nin corona mücadelesine övgü: Komaya sokmadan başardılar" desc="Türkiye'nin corona virüsüne karşı yürüttüğü mücadele dünya medyasında gündem olmaya devam ediyor. Economist dergisi, Türkiye'nin pek çok ülkeden daha başarılı olduğunu uzun bir analizle okuyucularına aktardı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/06/05/iecrop/corona-taksim-reuters_16_9_1591362871.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/economistten-turkiyenin-corona-mucadelesine-ovgu-komaya-sokmadan-basardilar-5857697/"]