Dünya Sağlık Örgütü'nün (WHO) pandemi ilan ettiği corona virüsü, dünya çapında panik yaratmaya devam ediyor. Salgının yoğun olarak görüldüğü ülkeler eğitime ara verirken, spor karşılaşmalarından kültürel etkinliklere kadar birçok organizasyon da iptal edildi.

Virüsten korunmak için çok sayıda önlem alınırken, Suudi Arabistan'da yapılan bir uygulama ise tepki çekti. Ülkenin ulusal petrol şirketi Saudi Aramco'da bir çalışan, üzerine kostüm giydirilerek el dezenfektanıyla ofiste dolaştırılmaya başlandı.

[caption id="attachment_5675592" align="alignnone" width="615"] Adı açıklanmayan çalışan bu kıyafetle dolaşıyordu.[/caption]

Adı açıklanmayan çalışanın bu görüntüsü sosyal medyada paylaşılınca ortalık karıştı. Kullanıcılar uygulamanın 'rahatsız edici, aşağılayıcı ve insanlık dışı' olduğunu savunurken, şirket çok sayıda şikayet mesajı gelmesi üzerine açıklama yaptı.

Görüntüyü doğrulayan şirket yetkilileri, kişisel hijyenin önemine dikkat çekmek için böyle bir yol seçildiğini duyururken, "Sosyal medyada dolaşan görüntülerdeki uygulamaya derhal son verdik. Böyle bir şeyin tekrar yaşanmaması için önlemlerimizi aldık" ifadeleri kullandı.



Suudi Arabistan'da şu ana dek 45 vaka görülürken, hayatını kaybeden hasta ise kayıtlara geçmedi.

TOPLAM ÖLÜ SAYISI: 4 BİN 637

Çin’in Wuhan kentinde başlayan corona virüsü, Dünya Sağlık Örgütü'nün (WHO) aldığı son kararla pandemi ilan edildi. Dünya çapında bir krize dönüşen virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 'worldometers'ın verilerine göre 4 bin 637'ye yükseldi. 124 ülkeye yayılan virüsle ilgili toplam 126 bin 510 vakaya rastlandı.


[old_news_related_template title="Corona virüsü salgınının asıl sebebi bulundu!" desc="Dünyayı etkisi altına alan corona virüsü salgınıyla ilgili flaş bir gelişme yaşandı. Güney Çin Tarım Üniversitesi uzmanları, virüsün pangolin denilen bir memeliden yayıldığını öne sürdü. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/02/07/iecrop/pangolin-shutter_16_9_1581065553.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/son-dakika-corona-virusu-salgininin-asil-sebebi-bulundu-yarasadan-degil-ondan-yayilmis-5611705/"]

 

[old_news_related_template title="Filipinler Devlet Başkanı Duterte'ye corona karantinası" desc="Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte'ye corona virüsü testi uygulandı. Test sonuçları negatif çıksa da sağlık durumunu korumak isteyen Duterte, karantinaya girdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/03/12/iecrop/duterte-reuters-1_16_9_1584001353.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/son-dakika-filipinler-devlet-baskani-duterteye-corona-karantinasi-5675103/"]