İngiliz Sunday Times, corona virüsü aşısı ile ilgili kapsamlı bir haber hazırladı. Gazeteye konuşan bazı yetkililer ve özel sağlık kliniklerinin sahipleri ise varlıklı kişilerin 2.000 İngiliz poundu önererek corona virüsü aşısını önce olmak istediklerini söyledi.

Aşılama sürecinin devam ettiği İngiltere'de Sağlık Bakanlığı haricinde aşı olma imkanı henüz yok fakat birçok varlık ve zengin kişi, özel kliniklere başvurmaya başladı. Andrew Gregory imzalı haberde, birçok kişinin özel kliniklere başvurarak aşı olma sırasında öne geçme amacında olduğu kaydedildi.

Gazeteye konuşan özel sağlık kliniği Klnik'in sahibi Dr. Roshan Ravindran, "Ülkenin kuzeyindeki zengin ve ünlü kişiler bizimle irtibata geçmeye başladı. Bir kişi 'Size aşı için 2.000 pound veririm' teklifinde bile bulundu. Bu kişilerle görüştüğümüzde genelde yakınlarını  Covid-19'dan kaybettiklerini öğrendik. Bu hastalık zengin ve fakir ayrımı yapmıyor" dedi.

Benzer tekliflerin diğer kliniklerde de duyulduğunu söyleyen Dr. Ravindran, "Varlıklı müşterilerimiz beklemek zorunda. Bu aşı paha biçilemez. Sonsuz parası olan insanlar var ve yakınlarını kaybettikleri ve ölmekten korktukları için her şeyi yapmaya hazırlar" ifadesini kullandı.

"200.000 TL İSTENECEK"

Gazete konuşan Ravindran İngiliz hükümetinin bütün aşıları şu an satın aldığını ama gelecek 6 ay içerisinde özel sektörün de aşı satmaya başlayacağını söyledi. Ravindran, "Muhtemelen Nisan ayında özel sektör için de aşılar satışa hazır olacak. Her ilaç şirketi bir aşı geliştirmek için mücadele ediyor. Fakat o zaman da bazı sağlık klinikleri bir aşı için 10.000 pound (yaklaşık 100.000 TL), 15.000 pound (yaklaşık 150.000 TL) ve 20.000 pound (yaklaşık 200.000 TL) isteyecek" ifadesini kullandı.

Private Harley Street Clinic'in direktörü Dr. Mark Ali de her gün insanların kendisini aradığını söyledi.

Kliniğin iyi müşterilerinin telefonla kendisinden aşı ile ilgili bilgi aldığını söyleyen Ali, "Öncelikle yaşlı ve kırılgan kişilere aşı yapılması önemli. Fakat bu süreç devam ederken özel şirket ve kliniklerin de çalışması gerek.  Bu şekilde Sağlık Bakanlığı üzerindeki baskıyı azaltabiliriz" dedi.

[old_news_related_template title="Avrupa, corona virüsüne karşı aşılanmaya başladı" desc="Avrupa Birliği, corona virüsüne karşı aşılanma programını başlattı... Almanya, Fransa, İtalya ve İspanya başta olmak üzere birçok ülkede aşı süreci Noel Bayramı'nın ardından hız kazandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/12/27/iecrop/italya-reuters_16_9_1609072263.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/avrupa-corona-virusune-karsi-asilanmaya-basladi-6185456/"]