Çin'de yaklaşık 4 bin 300 şubesi bulunan şirket, hızla büyüyen salgının finansal performansını etkileyeceği uyarısında bulundu.

BBC Türkçe'de yer alan habere göre Çin, Starbucks'ın ABD dışındaki en büyük pazarı.

Salgında ölü sayısı en az 132'ye ulaşırken, vaka sayısı da 6 bine yaklaştı.

Starbucks CEO'su Kevin Johnson şirketin "çok dinamik bir süreçten" geçtiğini söyledi. Şirket yetkililerine göre, Starbucks ilk çeyrekte beklenenden daha iyi performans sergilediği için yıllık kâr tahminlerini revize etmeyi planlıyordu. Ancak virüs salgını nedeniyle bu kararından vazgeçti.

Starbucks, Çin'deki ilk şubesini Ocak 1999'da Pekin'de açmıştı.

Şirket küresel satışlarının yüzde 10'unu Çin'de yapıyor. Bu nedenle Çin pazarı şirketin büyüme hedeflerinin lokomotifi konumunda görülüyor.

Çin'deki salgın, diğer küresel şirketleri de zor durumda bıraktı.

[old_news_related_template title="Dünya Sağlık Örgütü'nden 'Corona virüsü' kararı!" desc="Dünya Sağlık Örgütü'nden (DSÖ) Corona virüsüyle ilgili açıklama yapıldı. DSÖ, Çin'de ortaya çıkan Corona virüsüyle ile ilgili yarın acil toplanma kararı aldı. Örgütten yapılan açıklamada '15 ülkeye yayıldı ama tüm dünya alarmda olmalı. Olağanüstü bu durum karşısında olağanüstü önlem alıyoruz' denildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/01/29/iecrop/corona-virusu-reuters_16_9_1580316466.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/son-dakika-dunya-saglik-orgutunden-corona-virusu-karari-5595839/"]


APPLE: YAKINDAN İZLİYORUZ

Apple CEO'su salgını yakından izlediklerini söyledi.

Şirket, Çin'deki mağazalarında çalışma saatlerini azalttı, çalışanlarına seyahat sınırlaması getirdi.

Apple için üretim yapan fabrikalar, beklenenden daha fazla kapalı kaldı.

[old_news_related_template title="Corona virüsünden sonra şimdi de Lassa ateşi salgını: 41 ölü!" desc="Dünya genelinde Corona salgını nedeniyle korku yaşanırken, yeni bir salgın haberi de Nijerya’dan geldi. Lassa ateşi adı verilen salgın sonucu ülke genelinde 1 ayda 41 kişi hayatını kaybetti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/01/29/iecrop/nijerya-lassa-salgini-reuters_16_9_1580310688.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/corona-virusunde-sonra-simdi-de-lassa-atesi-salgini-41-olu-5595737/"]


TOYOTA FABRİKALARI KAPATILDI

Sosyal medya devi Facebook, hafta başında çalışanlarına Çin'e gitmeme uyarısında bulunan ilk büyük Amerikan şirketi olmuştu. Şirket, çalışanlarını korumak için "aşırı derecede ihtiyatlı" davrandığını açıkladı.

Diğer küresel şirketler de seyahat sınırlamaları getirirken otomotiv şirketleri, Çin'deki çalışanlarını tahliye etmeye başladı.

Japon otomobil üreticisi Toyota, Çin'deki fabrikalarının 9 Şubat'a kadar kapalı kalacağını duyurdu. Şirketin fabrikaları kuzeydeki Tianjin kentinde ve güneydeki Guangdong eyaletinde.

[old_news_related_template title="Corona virüsü nedir? Çin'den yayılan korona virüsü hangi ülkelerde görüldü?" desc="Dünya genelinde paniğe neden olan corona virüsü yayılmaya devam ediyor. Çin’deki yetkililer binlerce kişinin Corona virüsü nedeniyle enfekte olduğunu açıkladı. Dünya genelinde de korkuya neden olan Corona virüsünün ne olduğu birçok kişi tarafından merak ediliyor. Corona virüs nedir sorusu ilgiyle araştırılıyor. İşte coronavirüs hakkında detaylar..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/01/29/iecrop/shutterstock_1624209751_16_9_1580301289.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/saglik/corona-virusu-nedir-cinden-yayilan-korona-virusu-hangi-ulkelerde-goruldu-5595286/"]