Avustralya'nın Yeni Güney Galler eyaletinde yaşayan 35 yaşındaki Mirabai Nicholson-McKellar, corona virüsüne yakalandıktan sonra 1 ayı aşkın süre tedavi gördü. Sağlığına kavuşan ve evine gönderilen McKellar, 72 saat sonra yapılan testlerinin ardından karantinadan çıkma izni aldı.

Hayatının yavaşça normale döneceğini düşünen McKellar, nefes darlığı ve göğüs ağrılarının tekrar ortaya çıkması üzerine acil servise gitti. Genç kadına yapılan testlerde corona virüsü yeniden pozitif çıktı. ABD merkezli Bloomberg'ün haberine göre McKellar, "Bu ne zaman bitecek, sürekli düşünüyorum. Hala hasta mıyım, değilsem bunu nasıl bileceğim?" dedi.

ÖNLEMLER KALKIYOR AMA...

McKellar, virüsü yendiğini düşündükten sonra belirtileri yeniden görülen ve testleri pozitif çıkan hastalardan yalnızca biri. Bloomberg'ün haberinde giderek artan bu duruma uzmanlar 'sahte şafak' adını veriyor. Hastalık sürecinin herkeste farklı işlediğini ifade eden uzmanlar, ülkeler önlemleri yavaş yavaş kaldırırken salgının bu gizemli parçası da çözülmeyi bekliyor.

ÖLÜ PARTİKÜLLER YANILTABİLİR

Güney Kore'de yapılan bir çalışmaya göre, coronayı atlatan hastalara uygulanan nükleik asit testlerinin ölü virüs partiküllerini tespit ederek, enfekte olmayan kişileri hasta gibi gösterebileceği belirtiliyor.

Stanford'dan Yvonne Maldonado, "Herkes bunu çözmeye çalışıyor. Bir insan hasta olduğunda ne yapacağız? Bağışıklık kazandıklarını mı düşüneceğiz yoksa diğer insanlar için potansiyel bir bulaşma tehdidi olduklarını mı?" ifadelerini kullandı.

PSİKOLOJİK TAHRİBAT ARTIYOR

Bu durumun psikolojik tahribatı da artırdığını ifade eden Cleveland Clinic'ten Michelle Biehl, "Çok sayıda hasta ruhsal sorunlarla boğuşuyor. Ne zaman tam olarak iyileşeceklerini bilmek istiyorlar. Bu yüzden anksiyete, depresyon ve travma sonrası stres bozukluğu yaşıyorlar" diye konuştu.

[old_news_related_template title="ABD'li uzmandan ikinci dalga için korkutan tarih: Grip salgınıyla birleşecek ve..." desc="Corona virüsüyle ilgili olası ikinci dalga ihtimali gündemden düşmezken, ABD'li Prof. Dr. Greg Poland'ın açıklaması endişe yarattı. Poland, ikinci dalganın grip salgınıyla aynı döneme denk gelme ihtimali olduğunu öne sürdü. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/05/02/iecrop/corona-hasta-reuters_16_9_1588419654.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/abdli-uzmandan-ikinci-dalga-icin-korkutan-tarih-grip-salginiyla-birlesirse-5788576/"]

 

[old_news_related_template title="İngiliz uzmanlardan çarpıcı çalışma: Herkes aşı bekliyor ama asıl çare bu!" desc="Corona virüsü salgınından kurtulmak için herkes aşıdan gelecek iyi bir habere kilitlenirken, İngiltere'de uzmanlar farklı bir yaklaşıma dikkat çekti. Chelsea ve Westminster Hastanesi'nden Dr. Michael Pelly, HIV örneği vererek aşıdan ziyade hayatı normale döndürecek olanın 'ilaç' olduğunu savundu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/05/02/iecrop/corona-reuters-3_16_9_1588405065.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/son-dakika-ingiliz-uzmanlardan-carpici-calisma-herkes-asi-bekliyor-ama-care-ilaclarda-5788070/"]