Çin'de ortaya çıktıktan sonra küresel bir salgın halini alan ve 1.7 milyondan fazla insana bulaşan ve 109 binden fazla insanın da ölümüne sebep olan corona virüsü ile ilgili bugün peş peşe açıklamalar geldi...

YÜZLERCE YILLIK GELENEK BİTTİ
Corona virüsü salgını dolayısıyla bugün Vatikan tarihinde ilk kez en boş Paskalya Günü'nü yaşadı... Papa Francis yüzyıllardır devam eden geleneği değiştirerek Paskalya ayinini internet üzerinden yayınladı.

Paskalya ayininde bir ilk yaşandı. Papa Aziz Peter Bazilikası'ndaki töreni internet üzerinden yayınladı.


Papa, Aziz Peter Bazilikası'nda boş meydana karşı ayini yönetirken gündem ile ilgili açıklamalar da yaptı. Katolik kilisesinde ilk defa bir Paskalya töreni internet üzerinden yayınlanırken Papa, "Avrupa Birliği, bölgedeki diğer ülkelere yardım etmeyi kabul etmezse dağılma riskiyle karşı karşıya kalır. Zaman farklılıkların öne çıkma zamanı değil çünkü bütün dünya acı çekiyor ve bu salgın karşısında birleşmeliyiz" dedi.

KOMŞUDA SAYI ARTIYOR
Corona virüsü salgınından en çok etkilenen Orta Doğu ülkesi olan İran’da Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Kıvanç Cihanpur, açıklamalarda bulundu.

Covid-19’a bağlı sebeplerle yaşamını yitirenlerin sayısının 117 artarak 4 bin 474’e çıktığını açıklayan İranlı yetkili vaka sayısında da artış olduğunu söyledi.

Cihanpur, ülkedeki toplam corona virüsü vaka sayısının 71 bin 686 olduğunu duyurdu.

İSPANYA: SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI İŞE YARADI
İspanya'da son 24 saat içerisinde 619 insanın öldüğü açıklandı. İspanya Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ölüm sayısı 16.353'ten 16.972'ye çıktı. Ülke genelinde ise corona virüsü vaka sayısı 161 bin 852'den 166 bin 19'a çıktı.

İspanyol yetkililer cuma günü, son 3 haftanın en düşük seviyesi olan 510 kişinin öldüğünü açıklamıştı. Bugün açıklanan veriler ile birlikte ülke genelinde son 3 gündür devam eden ölüm eğrisi tekrar yükseldi.

Fakat İngiltere'nin çok okunan gazetelerinden The Guardian'ın haberinde ülkede son dönemde uygulanan sıkı sokağa çıkma yasağının etkili olduğu belirtildi. Yeni ölüm ve vaka sayısındaki artışa rağmen günlük yeni vaka sayısının sadece yüzde 2.6 seviyesinde olduğu belirtilirken, Mart ayının sonunda bu oran yüzde 12 ve Mart ayının ortasında ise yüzde 20 seviyesindeydi. İspanya'da sokağa çıkma yasağı 26 Nisan'a kadar uzatılmıştı.