Nijerya’da Ocak ayının başından bu yana görülen Lassa ateşi salgınında hayatını kaybedenlerin sayısı 41’e yükseldi.

Nijerya Hastalık Kontrol Merkezi’nden (NCDC) yapılan açıklamada, 1 Ocak’tan bu yana ülkenin 19 farklı bölgesinde yapılan incelemelerde 258 kişiye Lassa ateşi teşhisi konuldu.

Salgının, fare dışkıları ve idrarlarından kaynaklandığı düşünülürken, ülkede Ocak ayında etkili olan kuru havanın vaka sayısında artışa neden olduğu belirtiliyor.

Yüksek ateşle başlayan belirtileri ilerleyen dönemlerde organ yetmezliği ve şiddetli kanamalar takip ediyor.

Öte yandan Lassa ateşinin, Ebola ve Marburg virüsü ile aynı aileden olduğu biliniyor. (İHA)

[old_news_related_template title="Corona virüsü nedir? Çin'den yayılan korona virüsü hangi ülkelerde görüldü?" desc="Dünya genelinde paniğe neden olan corona virüsü yayılmaya devam ediyor. Çin’deki yetkililer binlerce kişinin Corona virüsü nedeniyle enfekte olduğunu açıkladı. Dünya genelinde de korkuya neden olan Corona virüsünün ne olduğu birçok kişi tarafından merak ediliyor. Corona virüs nedir sorusu ilgiyle araştırılıyor. İşte coronavirüs hakkında detaylar..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/01/29/iecrop/shutterstock_1624209751_16_9_1580301289.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/saglik/corona-virusu-nedir-cinden-yayilan-korona-virusu-hangi-ulkelerde-goruldu-5595286/"]