Corona virüsüyle ilgili gelen son haberlere göre,  Çin dışında hastalığın yayılışının en vahim boyutlarda olduğu iki ülke İtalya ve İran. Dünya genelinde ise 55 ülkede Corona virüsü vakaları tespit edildi.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), virüse ilişkin açıklamada bulunarak, alarm seviyesinin ‘yüksek’ten ‘çok yüksek’ seviyesine çıkarıldığını duyurdu.

İran bugün ülkenin tamamında okulların üç gün kapanacağını ilan ederken birçok bölgede Cuma namazları iptal edildi.

BBC Türkçe'de yer alan habere göre, bugün Nijerya, Estonya, Danimarka, Hollanda ve Litvanya da ilk Corona virüs vakalarının görüldüğünü açıklarken Avrupa'da Almanya ve İsviçre'deki vakalarda artış gözleniyor. En çok yeni vaka tanısı bildiren ülke ise Güney Kore.

Çin ise ilk kez tedavi görüp iyileşen, taburcu olanların sayısının 10 gündür üst üste yeni hastalananların sayısını geçtiğini bildiriyor.

DSÖ, HÜKÜMETLERİ ÖNLEM ALMAYA ÇAĞIRDI

Cenevre'de bir açıklama yapan Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Sözcüsü Christian Lindmeier salgının boyutlarının büyüdüğünü söyleyerek bir süredir Corona virüsünün bütün ülkelere değilse bile hemen hemen tüm ülkelere yayılacağı senaryosu üzerinde çalıştıklarını ve hükümetleri önlem almaya çağırdıklarını söyledi.

Dünya Sağlık Örgütü'nün verilerine göre Çin'de Hubeyi eyaletindeki Vuhan kentinde ilk vakaların ortaya çıkışından bu yana geçen iki ay içinde yaklaşık 80 bin kişinin virüsten etkilendi. Bunların yüzde 10'u hastalığı ağır geçirdi ve toplam 2 bin 791 kişi yaşamını yitirdi.

Çin dışındaki 49 ülkede hastalanan 4 bin 351 kişiden 67 kişi öldü. Şimdi bu ülkelerin sayısı 55'e ulaşmış bulunuyor.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Sözcüsü Christian Lindmeier, bir kez Corona virüsü bulaşan ve Covid-19 hastası olan bir kişinin bir süre virüse bağışıklığı olacağının varsayıldığını ama bunu kesin olarak da bilemediklerini kaydetti.

[old_news_related_template title="Corona virüsü kontrolden çıktı! Almanlar marketlere hücum ediyor" desc="Almanya'da Corona virüsü vaka sayısı, bir gün içinde üçe katlandı. Berlin’in Wedding ilçesinde dün akşam Charite hastanesinin bir bölümü kapatılırken, Hamburg'daki çocuk ve gençlik kliniğinde bir çocuk doktorunda Corona virüsü tespit edildi. Böylece Almanya'da toplam vaka sayısı, dünden bugüne 10’lu sayılardan 35’e ulaştı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/02/28/iecrop/corona-shutterstock-1_16_9_1582903794.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/corona-virusu-kontrolden-cikti-almanlar-marketlere-hucum-ediyor-5652120/"]

CORONA VİRÜSÜ DÜNYAYA YAYILIYOR

Afganistan, Pakistan, Irak, Kuveyt, Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri ve Umman'da da hastalık görüldü.

Güney Kore'de ortaya çıkan 256 yeni vakayla toplam hasta sayısı 2 bine çıktı.

Yeni Zelanda yetkilileri, İran'dan dönen bir kişide Corona virüsü tespit edildiğini açıkladı.

Hastalığın ortaya çıktığı ilk Sahra altı Afrika ülkesi Nijerya oldu. Nijerya yetkilileri kamuoyuna itidal çağrısı yaptı.

İsrail Dışişleri Bakanlığı, ülkede bir kişide daha Corona virüsü tespit edildiğini duyururken, İsrail genelindeki vaka sayısı 6’ya yükseldi. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, tatile gittiği İtalya’dan 22 Şubat günü dönen bir kişi virüs belirtileri göstermeye başladı.

İsrail'deki hastada, Corona virüsü tespit edilmesi üzerine karantina altına alındı. Bakanlık, diğer yolcuların da enfekte olması ihtimali nedeniyle virüs tespit edilen kişiyi İtalya’dan İsrail’e taşıyan uçağın bilgilerini kısa zamanda paylaşacağını açıkladı.

Bahreyn Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, ülkede Corona virüsü vaka sayısının 38’e çıktığı açıklandı. Tespit edilen son 2 vakadan birinin Suudi Arabistanlı olduğu ifade edilirken, her ikisinin de İran’dan geldiği kaydedildi.

Güney Afrika daha önce hastalığın ortaya çıktığı Diamond Princess lüks yolcu gemisinde mürettebat olarak çalışan iki vatandaşında Corona virüsü çıktığını bildirdi.

Avrupa'da ise virüsün en çok görüldüğü ve yayıldığı ülke hâlâ İtalya ama bugün Belarus, Hollanda ve Litvanya da birer vaka saptandığını açıklayarak virüsün yayıldığı Avrupa ülkelerine katıldılar. Hollanda  daha sonra ikinci bir vaka bildirdi.

Fransa Sağlık Bakanı Olivier Veran, ülkede Corona virüsü vakasının 57'ye yükseldiğini duyurdu. Veran, salgının yayılmasını önlemek için Fransız vatandaşlarından el sıkışmamalarını önerdi.

İtalya'da Corona virüsün vakası 821'e yükseldi. Virüs nedeniyle ülkede bugüne kadar 21 kişi hayatını kaybetti, 41 kişi ise tedavisinin ardından taburcu edildi.

Lübnan Sağlık Bakanlığı, İranlı bir kişide Corona virüsü tespit edilmesiyle ülkedeki vaka sayısının 4’e yükseldiğini duyurdu.

15 vaka tespit edilen ve 100 kişinin karantinaya alındığı İsviçre'de konserler, spor yarışmaları gibi 1000 kişinin üzerinde katılımlı kamusal faaliyetler iptal ediliyor.

Bahreyn'de biri Suudi Arabistan vatandaşı olmak üzere 2 yeni Corona virüsü vakası ortaya çıktı. Karantina altına alınan vaka sayısı 38'e yükseldi.

İsveç'in 3 şehrinde Stockholm, Göteborg ve Jönköping'de yapılan kontrollerde 4 kişide Corona virüsüne rastlandı. Halk Sağlığı Kurumu Epidemilogu Anders Tegnell, İsveç Devlet Televizyonuna verdiği röportajda, “Virüs şimdiye kadar sakin görünüyor. Önemli olan hastalarda virüsü erken tespit etmemiz ve topluma daha fazla yayılmamasını önlememizdir” ifadelerini kullandı.

[old_news_related_template title="Kıbrıs'ta Corona virüsü nedeniyle 4 sınır kapısı kapatıldı!" desc="Kıbrıs'ta Corona virüsü nedeniyle, kuzey ve güney arasında geçişleri sağlayan 4 sınır kapısının geçici olarak kapatılması kararı alındı. Rum kesiminde de 4 kadın Corona virüsü şüphesiyle karantina altına alındı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/02/28/iecrop/corona-virusu-dha-1_16_9_1582901868.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/kibrista-corona-virusu-nedeniyle-4-sinir-kapisi-kapatildi-5652075/"]

[old_news_related_template title="Azerbaycan'da ilk Corona virüsü vakası" desc="Reuters haber ajansı Azerbaycan'da ilk Corona virüsü vakasının görüldüğünü duyurdu. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/02/28/iecrop/azerbaycan_16_9_1582888699.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/azerbaycanda-ilk-corona-virusu-vakasi-5651595/"]