Orta Amerika ülkelerinden Honduras'ın Devlet Başkanı Juan Orlando Hernandez bir süre önce corona virüsü semptomları gösterdiği için hastaneye kaldırılmıştı.

Zatürre geçirdiği belirtilen Hernandez'e yapılan testler sonucunda corona virüsüne yakalandığı anlaşıldı.

Durumunun hastanede bakım gerektirecek kadar ciddi olduğu belirtilen Hernandez'in virüsü karşı etkili olan ilaçlarla tedavi edildiği belirtildi.

Yapılan röntgen çekimlerinde ciğerinde sorunlar olduğu görülen Hernandez'in eşi ve iki yardımcısında da corona virüsünün pozitif olduğu ifade edildi.

[old_news_related_template title="Covid-19'u tedavi eden deksametazon adlı ilaca DSÖ'den onay!" desc="Corona virüsü sürecinde sık sık bilgilendirmelerde bulunan ve tedbirlerin gevşetilmemesi gerektiği uyarısını dile getiren Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Başkanı Tedros Ghebreyesus, kritik durumdaki hastaları hayata bağlayan deksametazonadlı ilacın önemini vurguladı. Ghebreyesus, ilacın şimdilik durumu kritik olan hastalarda kullanılmasını da önerdi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/06/17/iecrop/detaks-reuters_16_9_1592410613.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/covid-19u-tedavi-eden-deksametazon-adli-ilaca-dsoden-onay-5880322/"]