Dünya Sağlık Örgütü, kürkü için vizon yetiştirilen bir çiftlikteki iki çalışana hayvanlardan corona virüsü bulaştığı iddialarına ilişkin, araştırma yürüttüklerini bildirdi.

DSÖ'nün yaptığı açıklamada, olayın teyit edilmesi halinde bu olayın “hayvandan insana ilk bulaştırma vakası” olacağını söyledi. Ancak verilerin halen toplandığını ve incelendiğini kaydetti.

BBC Türkçe'de yer alan habere göre, ilk corona virüsü vakasının Çin’in Wuhan kentindeki bir vahşi hayvan pazarından kaynaklandığı düşünülüyor.

Kesin kaynağı bilinmese de, bilim insanları virüsün kaynağının bir hayvan, muhtemelen yarasa olduğu konusunda hemfikir.

Corona virüsü salgınının başından itibaren hastalığın insanlara hava ve temas yoluyla bulaştığı, hayvanlardan insanlara hastalığın geçmeyeceği ifade ediliyordu.

[old_news_related_template title="Corona virüsü metroda işte böyle yayılıyor! Saniyeler içinde..." desc="ABD'nin Oregon Üniversitesi uzmanları, corona virüsünün en sık kullanılan toplu ulaşım araçlarından metroda nasıl hızla yayıldığını bir simülasyonla gözler önüne serdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/05/26/iecrop/metrooo_16_9_1590498170.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/corona-virusu-metroda-iste-boyle-yayiliyor-saniyeler-icinde-5837678/"]

 

[old_news_related_template title="Almanya'dan corona kararı: Yasak kalkan ülkeler belli oldu, Türkiye listede yok" desc="Corona virüsü salgınına zamanında müdahale ederek Avrupa içerisindeki diğer ülkelere göre daha başarılı bir konumda olan Almanya'da seyahat yasağının kalkacağı ülkeler belli oldu. Alman basını 31 ülke ile seyahat yasağının 15 Haziran'dan itibaren kalkacağını yazdı. Listede Türkiye yok." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/05/26/iecrop/almanya-reuters_16_9_1590495282.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/almanyadan-corona-karari-yasak-kalkan-ulkeler-belli-oldu-turkiye-listede-yok-5837288/"]