Corona virüsü dünya çapında can almaya devam ederken, herkesin gözü kulağı aşı ve ilaç çalışmalarında. Ülkeler salgının sonunu getirecek bu durum için adeta yarışa girerken, birbiri ardına muhtemel tarihler açıklıyor.

Ancak kamuoyu aşının geliştirilmesine odaklansa da, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) konunun daha da önemli bir boyutuna dikkat çekti. Birleşmiş Milletler liderleriyle telekonferans yöntemiyle toplantı yapan DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus kritik bir çağrıda bulundu.

EŞİT ŞEKİLDE OLMALI

Ghebreyesus, "Asıl sorunumuz aşıyı nasıl ve ne kadar çabuk geliştireceğimiz değil. Burada önemli olan aşıyı nasıl eşit bir şekilde dünyaya dağıtacağımız. Bazıları korunurken, diğerlerinin dışarıda bırakıldığı bir dünyayı hiçbirimiz kabul edemeyiz. Başarı unsurumuz bu olmalı" ifadelerini kullandı.

[old_news_related_template title="Dev aşı hamlesi! Seri üretim için anlaşıp tarih verdiler" desc="Corona virüsü aşısı çalışmalarında insanlar üzerinde test aşamasına geçen Oxford Üniversitesi, seri üretim ve diğer süreçler için ilaç şirketi AstraZeneca'yla güçlerini birleştirdiklerini açıkladı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/04/30/iecrop/asi-shutter_16_9_1588244866.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/oxford-universitesinden-flas-asi-hamlesi-seri-uretim-icin-dev-sirketle-anlastilar-5784644/"]

 

[old_news_related_template title="Uzmanlardan çarpıcı çalışma: Herkes aşı bekliyor ama asıl çare bu!" desc="Corona virüsü salgınından kurtulmak için herkes aşıdan gelecek iyi bir habere kilitlenirken, İngiltere'de uzmanlar farklı bir yaklaşıma dikkat çekti. Chelsea ve Westminster Hastanesi'nden Dr. Michael Pelly, HIV örneği vererek aşıdan ziyade hayatı normale döndürecek olanın 'ilaç' olduğunu savundu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/05/02/iecrop/corona-reuters-3_16_9_1588405065.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/son-dakika-ingiliz-uzmanlardan-carpici-calisma-herkes-asi-bekliyor-ama-care-ilaclarda-5788070/"]