Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve ilk başlarda "Sadece yaşlıları öldürüyor" algısıyla bilinen corona virüsü ile ilgili çarpıcı bir açıklama Dünya Sağlık Örgütü tarafından geldi...

Corona virüsünün yaygınlaşması ve araştırmaların artmasından sonra bilim insanları corona virüsüne bağlı hastalık ve ölümlerin genç yaştaki insanlarda da görülebileceğini söylese de bu inanış toplumun genelinde kabul görmemişti.

Fakat önceki gün Birleşmiş Milletler'e bağlı Dünya Sağlık Örgütü'nün Yeni Görülen Hastalıklar Bölüm Başkanı Maria Van Kerkhove, düzenlediği basın toplantısında bu konuya açıklık getirdi.

Dünya Sağlık Örgütü'nün düzenlediği toplantıda Maria Van Kerkhove (en sağdaki) ölümlerin 30'lu, 40'lı ve 50'li yaşlarda da artarak görüldüğünü duyurdu.


Van Kerkhove, "Bazı ülkelerde 30'larındaki, 40'larındaki ve 50'lerindeki insanların daha çok oranlarda yoğun bakımda olduğunu ve öldüğünü görüyoruz. Eğer hastaneye gitmeye gerektirecek kadar hasta olmasanız da, zatürre gibi hastalıklara çevirebilir" dedi.