Astronomlar, 22 Eylül'de gece gökyüzünde iz bırakan parlak kozmik bir nesne tespit etti. Dünya'nın yörüngesindeki uydulardan daha alçak olarak nesnenin 56 mil içeriye girdiği ifade edildi.

Western Üniversitesinden araştırmacıların, göktaşının izini Jüpiter-ailesi yörüngesine kadar sürdükleri, ancak muhtemel bir ana vücut ile eşleşme sağlayamadıkları belirtildi.

Yaşananlar, bu tür olayları yakalamak için dünyanın her yerinde kameralara sahip amatör astronomlardan oluşan bir ekip olan Küresel Meteor Ağı (GMN) tarafından kayda alındı.

Video, 19 saniye boyunca atmosferde kalan göktaşının 499 milden daha uzun yol alan meteoru gösteriyor. DHA

[old_news_related_template title="NASA'dan meteor açıklaması! Göktaşı dünyaya çarpar mı? Yörüngeden saat kaçta geçecek?" desc="Geçtiğimiz aylarda, dünyanın yakınından geçeceği açıklanan meteor için beklenen gün geldi. NASA 2 kilometre çapındaki OR2 1998 adlı asteroidin bugün gezegenimize yakın bir bölgeden geçeceğini duyurmuştu. Peki meteor dünyaya çarpar mı? İşte NASA'nın göktaşı açıklaması..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/04/29/iecrop/goktasi-shutter_16_9_1588152915.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/teknoloji/nasadan-meteor-aciklamasi-goktasi-dunyaya-carpar-mi-yorungeden-saat-kacta-gececek-5782055/"]