AstraZeneca şirketinden salı günü yapılan açıklamada, bir hastada tespit edilen yan etkinin aşıyla bağlantılı olup olmadığının araştırılması için denemelerin durdurulduğu belirtilmişti.

Fakat bugün Oxford Üniversitesi’nden gelen açıklamada testlerin devamının güvenli olduğuna karar verildiği aktarıldı.

İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock denemelerin devam edeceği yolundaki haberi olumlu karşılayarak, “Bu duraklatma, güvenliğe öncelik verdiğimizi gösteriyor. Bilim insanlarımıza mümkün mertebe güvenli şekilde etkili bir aşırı sunmaları için destek olacağız” ifadelerini kullandı.

TESTLERİN DURDURULMASININ DETAYLARI ORTAYA ÇIKMIŞTI

ABD medyasına göre yatırımcılara ve hissedarlara açıklama yapan AstraZeneca’nın CEO’su Pascal Soriot, aşıyı Britanya'da gönüllü olarak deneyenlerden bir kadının deneme sürecinde “çok ciddi nörolojik semptomlar” gösterdiğini açıklamıştı.

Daha önce tespit edilemeyen bir nörolojik rahatsızlık ortaya çıktığını belirten Soriot, böylelikle denemelerin küresel ölçekte durdurulmasına karar verdiklerini söylemişti.

[old_news_related_template title="Corona virüsü aşısının durmasına sebep olan hasta ortaya çıktı" desc="Oxford Üniversitesi ile birlikte AstraZeneca'nın geliştirdiği Covid-19 aşısı, bazı yan etkiler ve aşının sebep olduğu sağlık sorunları nedeniyle askıya alınırken, bu olayın detayları ortaya çıktı. Yapılan açıklamada ismi açıklanmayan bir gönüllüde test sonrasında 'ciddi nörolojik semptomlar' belirlendi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/09/10/iecrop/asi-reuters_16_9_1599720871.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/corona-virusu-asisinin-durmasina-sebep-olan-hasta-ortaya-cikti-6031271/"]