Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile video konferans yöntemiyle görüşme gerçekleştirdi.

Almanya Federal Hükümet Basın Enformasyon Dairesi tarafından görüşmeye ilişkin yapılan yazılı açıklamada, görüşmede Doğu Akdeniz'deki durum ve Libya'daki gelişmeler üzerinde yoğunlaşıldığı bildirildi.

İki liderin Libya konusunda Birleşmiş Milletler'in (BM) ülkedeki çatışmaya yönelik siyasi bir çözüm bulma sürecinin güçlendirilmesi gerektiği konusunda anlaştığı belirtildi.

Erdoğan ve Merkel'in ayrıca iki ülkedeki corona virüsü (Covid-19) salgınındaki son durumu ve Türkiye'ye yönelik seyahat uyarısının kaldırılması konusunu ele aldıkları ifade edildi. (İHA)

[old_news_related_template title="Kritik uyarılar: Sonbahar ve kış döneminde bizi tehdit edebilir" desc="Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ata Nevzat Yalçın, corona virüsü vaka sayısının artmasıyla, birinci dalganın artçılarının devam ettiğini söyledi. Yalçın, “Sonbahar ve kış dönemi zaten soğuk ve solunum yolları enfeksiyonlarının daha yoğun olduğu bir dönem. O zaman oluşabilecek vakalar bizi tehdit edebilir. Bu nedenle vaka sayılarının bu dönemde düşmesi çok önemli' ifadesini kullandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/06/16/iecrop/corona-dha_16_9_1592319222.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/enfeksiyon-uzmani-yalcindan-kritik-uyarilar-sonbahar-ve-kis-doneminde-bizi-tehdit-edebilir-5878069/"]

[old_news_related_template title="Almanya, aşı üzerinde çalışan CureVac’a ortak oldu" desc="Almanya Maliye Bakanı Peter Altmaier, corona virüsü aşısı geliştirmek için çalışan biyoteknoloji firması CureVac’ın yüzde 23’lük hissesinin devlet tarafından alındığını açıkladı. Bakan Altmaier, “Amacımız, aşı üretimi üzerinde çalışmaya devam edebilmesi için şirkete finansal güvenlik sağlamak” dedi. CureVac, mart ayında ABD tarafından satın alınmak istenmiş ve bu durum Almanya'da büyük tepki çekmişti. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/06/16/iecrop/curevac_16_9_1592296712.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/ekonomi/almanya-asi-uzerinde-calisan-curevaca-ortak-oldu-5877040/"]