Dağlık Karabağ’da devam eden çatışmalar kapsamında Avrupa’da destek arayışına giren Ermenistan Cumhurbaşkanı Armen Sarkisyan, NATO Genel Merkez Karargahında Genel Sekreter Jens Stoltenberg ile kısa bir görüşme gerçekleştirdi.

Toplantının detaylarına ilişkin herhangi bir açıklama yapılmazken görüşme sonrasında kısa bir ortak basın toplantısı gerçekleştirildi.

"AZERBAYCAN, ERMENİSTAN BİZİM İÇİN ÖNEMLİ ÜLKELERDİR"

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg yaptığı açıklamada, "Azerbaycan da Ermenistan da bizim için önemli ülkelerdir. Bazı konularda birlikte çalışabildiğimiz ortaklarımızdır. Aralarındaki bu sorunu karşılıklı diyalog yoluyla çözmelerini umuyoruz" ifadelerini kullandı.

Basın toplantısında kısa bir söz alan Ermenistan Cumhurbaşkanı Armen Sarkisyan da, "Sivillere yönelik hiçbir saldırının kabul edilemez olduğu bir gerçektir" dedi. Sarkisyan, "Umarım buraya bir sonraki gelişim daha barışçıl nedenlerle olur" diyerek konuşmasını tamamladı. (İHA)

[old_news_related_template title="Moskova, Erivan ve Bakü arasında 'çatışma' trafiği" desc="Ermenistan’ın ikinci ateşkese rağmen Azerbaycan’a saldırıları devam ederken Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ile telefon görüşmeleri yaptı. Çatışmaya ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yapan Aliyev, Fuzuli, Cebrayıl ve Zengilan bölgelerinde 22 köy ve bir kasabanın kurtarıldığını duyurdu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/10/21/iecrop/azerbaycan-ermenistan-shutterstock_16_9_1602253253_16_9_1603289984.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/moskova-erivan-ve-baku-arasinda-catisma-trafigi-6091817/"]

[old_news_related_template title="Ermenistan Cumhurbaşkanı AB ve NATO'ya şikayete gidiyor" desc="27 Eylül'de Azerbaycan-Ermenistan hattında alevlenen gerilim ile ilgili sıcak bir gelişme yaşandı... Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan, AB ve NATO yetkilileriyle görüşmek üzere Brüksel'e gidiyor. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/10/21/iecrop/asker-ruters_16_9_1603265640.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/ermenistan-cumhurbaskani-ab-ve-natoya-sikayete-gidiyor-6090694/"]