Corona virüsü salgını dünya genelinde etkisini sürdürürken, aşılarla ilgili kritik gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. ABD Gıda ve İlaç Dairesi'nin (FDA) Pfizer ve BioNTech'in aşısına onay vermesinin ardından Moderna için de son düzlüğe girildi.

FDA Danışma Kurulu, Moderna'nın corona virüsü aşısının acil kullanımını büyük çoğunlukla onaylayarak, COVID-19'a karşı koruma sağlamak için ikinci bir yol açtı.

PFIZER-BIONTECH BİR GÜN SONRA ALMIŞTI

Kurul, aşının faydalarının 18 yaş ve üstü kişilerde risklerinden daha ağır bastığını 0 karşı 20 oyla onaylarken, 1 çekimser oy kullanıldı. Geçtiğimiz hafta aynı heyet Pfizer ve BioNTech'in aşısını desteklemiş, bir gün sonra da FDA acil kullanım yetkilendirmesi vermişti.

FDA BAŞKANI: HIZLA ÇALIŞACAĞIZ

FDA'nın başındaki isim Stephen Hahn, FDA'nın Moderna'nın COVID-19 aşı adayı için acil kullanım onayı vermeye yönelik "hızla" çalışacağını açıkladı.

Hahn'ın açıklamalarının ardından Financial Times, FDA'nın Moderna'nın aşı adayının acil kullanımını onaylamaya karar verdiğini bildirdi. Financial Times'ta yer alan ve konuya yakın kişilere dayandırılan habere göre, acil kullanım onayı kısa süre içinde verilecek.

[old_news_related_template title="Pfizer-BioNTech aşısı alarmı: Reaksiyon görüldü! Alerjisi olan yaptırmasın" desc="Pfizer-BioNTech aşısına onay vererek toplu aşılamaya geçen İngiltere'de alerji alarmı verildi. Ulusal Sağlık Sistemi, aşı olan iki kişide alerjik reaksiyon görülmesi üzerine, ciddi alerji geçmişi olanların aşı yaptırmamasını istedi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/12/09/iecrop/pfizer-reuters_16_9_1607520954.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/ingilterede-pfizer-biontech-asisi-alarmi-iki-kiside-reaksiyon-goruldu-alerjisi-olan-yaptirmasin-6160423/"]

 

[old_news_related_template title="Bilim dünyası korku içinde: Pfizer'ın Covid-19 aşısı olan sağlık çalışanı 10 dakikada fenalaştı" desc="ABD'nin Alaska eyaletinde Pfizer/BioNTech'in geliştirdiği corona virüsü aşısını olan iki sağlık çalışanının alerjik tepki gösterdiği ortaya çıktı. Bartlett Bölge Hastanesi'nde çalışan sağlık çalışanlarından birinin aşı olduktan 10 dakika sonra fenalaştığı ve nefes almakta güçlük çektiği açıklandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/12/17/iecrop/hasta-reuters_16_9_1608184855.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/bilim-dunyasi-korku-icinde-pfizerin-covid-19-asisi-olan-saglik-calisani-10-dakikada-fenalasti-6171026/"]