Corona virüsü salgınına karşı tüm dünyada aşı çalışmaları devam ediyor. Fransa Medikal Sağlık ve Araştırma Milli Enstitüsü (INSERM) tarafından yapılan açıklamada, Sağlık Bakanlığı ve Yüksek Öğretim Bakanlığının talebi üzerine corona virüsü aşısı denemeleri için 25 bin gönüllü arandığı duyuruldu.

Ülke çapında 24 klinikte yürütülecek olan aşı denemelerine gönüllü bulmak için sosyal medya üzerinden #jetestelevaccincovid (Covid testini deniyorum) başlıkları ile kampanya başlatıldı.

SAHTE AŞI DA YAPILACAK

Gönüllülerin 18 yaş üzerinde olması ve gönüllü olduklarına dair bir form doldurması gerekiyor. Formu dolduran gönüllüler arasından en uygun olanların davet edileceği belirtilirken gönüllülerin bazılarına gerçek aşı, bazılarına ise sahte aşı yapılarak plasebo etkisi gözlemlenecek. Klinik deneylerin yıl sonunda başlayacağı bildirildi.

PARİS'TE "MAKSİMUM ALARM" SEVİYESİNE GEÇİLEBİLİR

Fransa Sağlık Bakanı Olivier Veran bugün yaptığı açıklamada başkent Paris’te Covid-19 vakalarındaki hızlı artışa dikkat çekerek, vaka sayılarının belli sınırları aştığını ve bu sayıların doğrulanmasını beklediklerini ifade etti.

Bakan Veran, sayıların doğrulanması halinde başkentte 5 Ekim’den itibaren “maksimum alarm” seviyesine geçilebileceğini açıkladı. Veran başkent bölgesinde insidans oranı, 65 yaş üstü kişilerde insidans oranı ve yoğun bakım doluluk yüzdesi olan 3 eşiğin aşıldığını aktardı.

Fransız Bakan, "Bu eşik geçişini sadece birkaç saat gözlemledik. Önümüzdeki günlerde açıkça teyit etmemiz gerekiyor. Dinamikler doğrulanırsa, Paris bölgesi Pazartesi günü erken saatlerde maksimum alarm bölgesi olabilir. Artık aile kutlamaları yok, partiler yok, barlar tamamen kapatılabilir” ifadelerini kullandı.

Vaka sayılarının yaklaşık her 15 günde bir ikiye katlandığını belirten Veran, "Salgında birkaç haftadır kötüleşen bir aşamasındayız" dedi.

"GELİŞMİŞ ALARM BÖLGESİ"

Hükümet, 24 Eylül’de Paris ve birçok büyükşehri "gelişmiş alarm bölgesi" olarak sınıflandırmıştı. Söz konusu şehirlerde barlar yerel saatle 22.00’de kapatılırken halka açık etkinliklere katılım 5 bin kişiden bin kişiye indirilmiş ve kamusal alanlarda 10'dan fazla kişinin toplanması yasaklanmıştı.

Paris’te şu anda 100 bin kişide 250 vaka sayısı geçilmiş durumdayken, yoğun bakımdaki doluluk oranı ise yüzde 30’a dayandı. Maksimum alarm bölgesi olan Marsilya ve Guadeloupe'de ise barlar ve restoranlar tamamen kapatıldı. (İHA)

[old_news_related_template title="Bu da corona düzenbazı! Sahte ilaca isim bile vermiş!" desc="Kütahya'da akılalmaz olay! Corona virüsüne iyi geldiğini söyleyerek, üzerine 'Co-19' yazılı plastik şişelerde sahte ilaç hazırlayan E.K. gözaltına alındı. Tıp fakültesinden terk olduğu öğrenilen şüphelinin, şişelerin üzerine 'Dört yemek kaşığı ilacı bir bardak suya koy, günde üç defa iç' yazdığı ortaya çıktı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/10/01/iecrop/corona-ilac-2_16_9_1601542085.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/bu-da-corona-duzenbazi-sahte-ilaca-isim-bile-vermis-6062540/"]

[old_news_related_template title="Türkiye'nin corona virüsü vaka sayısı dünyanın gündeminde" desc="Dünya çapında 34 milyondan fazla insana bulaşan ve 1 milyondan fazla insanın ölümüne sebep olan corona virüsü, Türkiye'nin de gündeminde... Açıklanan resmi Covid-19 vaka sayısının gerçeği yansıtmadığına yönelik iddialara Sağlık Bakanı Koca'nın yanıtı uluslararası kamuoyunda yankı buldu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/10/01/iecrop/hastane-reuters_16_9_1601529098.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/turkiyenin-corona-virusu-vaka-sayisi-dunyanin-gundeminde-6062056/"]