Fransa Sağlık Bakanı Olivier Veran, corona virüsü nedeniyle ülkede uygulanan sokağa çıkma yasağının sonuçları ve toplumun ruh hali hakkında açıklamalarda bulundu.

Fransız Bakan Veran, pandemi nedeniyle vatandaşların ruh sağlığının kötüleştiğinin altını çizerek, "Bir takım bıkkınlık, kaygı ve depresyon var Fransızlarda. Bulaşma korkusu, ölümle doğrudan ilişki kurma, fiziksel mesafe, veya kişinin işini kaybetme korkusu söz konusu" diye konuştu.

Salgının başlangıcından bu yana 8 bin kişinin psikolojik yardım hattı tarafından takip edildiğini aktaran Fransız Bakan, "Hatta günde 20 bin çağrı geliyor. Psikolojik yardım sunan ücretsiz numara, Nisan ayından bu yana 2 milyondan fazla çağrı aldı." ifadesini kullandı.

Virüsün sokağa çıkma yasağı öncesine göre daha yavaş dolaştığını ancak hastanelerde sağlık yükünün hala yüksek olduğunu belirten Veran, "Vaka sayısının düşüşünü bu kadar hızlı hayal etmiyorduk, ancak veriler hala yüksek" dedi. (İHA)

[old_news_related_template title="Şimdilik resmi aşımız belli oldu: Milyonlarca doz CoronaVac geliyor" desc="Türkiye Çin'in Sinovac Biotech şirketinden ilk etapta 10 milyon doz corona virüsü aşısı almak üzere. Aşının faz 2 çalışmalarının sonuçları dün açıklanırken aşı Çin'de hali hazırda kullanılıyor. Çin bugüne kadar klinik testler tamamlanmadan halkına aşı vurulmasına izin verdiği için batılı sağlık otoriteleri tarafından yoğun bir şekilde eleştiriliyordu. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/11/19/iecrop/reuters-asi_16_9_1605777859.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/saglik/simdilik-resmi-asimiz-belli-oldu-milyonlarca-doz-coronavac-geliyor-6131759/"]

[old_news_related_template title="Yerli corona ilacı için Hindistan iddiası" desc="Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın 'yerli sentezle üretildi' sözleriyle duyurduğu Favicovir ilacı için Hindistan'dan bugüne kadar 2 tonun üzerinde hammadde ithal edildiği ortaya çıktı. Üretici firmanın sipariş listesini açıklayan CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, 'Yerli sentez diye başvurmuş ama kendisi ithal ürün kullanmış' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/11/19/iecrop/depophotos_15615840_16_9_1605772281.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/saglik/yerli-corona-ilaci-icin-hindistan-iddiasi-6131742/"]