Fransa’nın başkenti Paris’te bulunan anayasa binası önünde bir araya gelen yüzlerce evsiz ve kiracı, hükümetin söz verdiği fakat çözmediği lojman sorunun protesto etti.

Protestocular, özel mülkiyetin insan yaşamını tehdit eden bir sisteme dönüştüğünü belirterek, Fransa’da lojman sorununun her geçen gün büyüdüğüne vurgu yaptılar.

Göstericiler, ülkede binlerce konutun boş olduğunu ve çürüdüğüne dikkat çekerken, on binlerce insanın başını sokacakları bir çatıya sahip olmadıklarını dile getirdi.

3,5 MİLYONDAN FAZLA İNSANIN DÜZENLİ KALACAK BİR EVİ YOK

Fransa’da evsizlerin ve kiracıların sorunlarıyla ilgilenen bir kuruluş tarafından yapılan araştırma 3,5 milyondan fazla insanın kalacak düzenli bir evinin olmadığını ortaya çıkardı.

Kuruluş, bu insanların zor şartlar altında yaşadığına vurgu yaparken, artan işsizlikle birlikte her geçen gün ev sorunu yaşayanların da sayısının arttığına dikkat çekti.

Polisin geniş güvenlik önlemleri aldığı protestonun ardından göstericiler, olaysız şekilde dağıldı. (İHA)

[old_news_related_template title="Akar'dan Fransa'ya tepki: Kabul etmemiz mümkün değil" desc="Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Türkiye'nin Libya'da meşru hükümetle çalıştığını vurgulayarak Fransa'ya tepki gösterdi. Akar NATO'yu işaret ederek 'Fransa’nın hiçbir şekilde kendi iç siyasetiyle alakalı konuları burada malzeme yapmamasının ittifakın iyiliği bakımından, ittifakın çıkarları bakımından çok önemli olduğunu değerlendiriyorum' ifadelerini kullandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/07/07/iecrop/akardha_16_9_1594128260.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/akardan-fransaya-tepki-kabul-etmemiz-mumkun-degil-5917075/"]