Le Drian, Fransız basınına yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Doğu Akdeniz, Libya ve Dağlık Karabağ gibi konularda tansiyonu 'kolayca' düşürebileceğini belirtti.

Le Drian, "Erdoğan'dan son birkaç gün içerisinde gelen tansiyon düşürücü açıklamalar yeterli değil, bunların eyleme yansıdığını görmemiz lazım" ifadesini kullandı.

BBC Türkçe'de yer alan habere göre Le Drian, Türkiye ile 'birçok konuda görüş ayrılıkları' yaşadıklarını belirterek, Erdoğan yönetiminin uyguladığı politikaları 'yayılmacı', Avrupa Birliği (AB) üyeleri Yunanistan ve Kıbrıs'a yaklaşımını da 'saldırgan' olarak tanımladı.

Le Drian, AB'nin Aralık ayındaki zirvesinde Türkiye'nin çatışmalı bölgelerle ilgili 'taahhütlerini teyit edeceğini' de sözlerine ekledi.

AB ZİRVESİNDE TÜRKİYE'YE YÖNELİK YAPTIRIMLAR KONUŞULACAK

Avrupa Birliği (AB) liderlerinin video konferans yöntemiyle gerçekleştirdiği toplantının ardından basın toplantısı düzenleyen Almanya Başbakanı Angela Merkel, Cuma günü yaptığı açıklamada 10 Aralık'taki zirvede AB'nin Türkiye'ye yönelik yaptırımları konuşabileceğini söylemişti.

Doğu Akdeniz'de Yunanistan, Fransa ve Kıbrıs ile yaşanan gerilimlerin artması sonucunda AB, yaz aylarında Türkiye'ye yaptırım uygulama konusunu gündeme almıştı. Ancak bu girişimler başta Merkel olmak üzere bazı liderlerin girişimiyle ertelenmişti.

Erdoğan dün yaptığı açıklamada, AB'ye Türkiye'ye verilen sözleri tutma çağrısı yapmış ve Türkiye'nin geleceğini Avrupa ile kurmayı tasavvur ettiğini söylemişti.

[old_news_related_template title="Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dikkat çeken ABD ve AB mesajı..." desc="Son dönemde S-400, Halkbank davası, Suriye ve Akdeniz nedeniyle gerilen ABD - Türkiye ilişkilerinde değişim sinyali... 'Amerika ile uzun ve yakın müttefiklik ilişkilerimizi, bölgesel ve küresel tüm meselelerin çözümünde aktif olarak kullanmak arzusundayız' diyen Erdoğan, Avrupa'ya da 'Geleceğimizi birlikte kurmak istiyoruz' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/11/21/iecrop/erdogan-iha-165913261_16591326_16_9_1605658150_16_9_1605959797.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/cumhurbaskani-erdogandan-dikkat-ceken-abd-mesaji-6135220/"]

[old_news_related_template title="Suudi Arabistan'dan şaşkına çeviren Türkiye çıkışı" desc="Son dönemde ilişkilerin gergin olduğu Ankara-Riyad hattından şaşırtan açıklamalar geldi... Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Prens Faysal, 'Türkiye ile iyi ve dostça bir ilişkimiz var' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/11/22/iecrop/faysal-reuters_16_9_1606024544.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/son-dakika-suudi-arabistandan-saskina-ceviren-turkiye-cikisi-6136021/"]