Washington Belediye Başkanı Muriel Bowser, Bölge Başsavcısı ile birlikte ABD Başkanı Donald Trump’ın diğer eyaletlerden asker talep etme ve onları Washington’da mevzilendirme yetkisinin olup olmadığını tartıştıklarını belirtti. Muriel Bowser şöyle konuştu:

* Diğer eyaletlerden kolluk kuvveti talep etme yetkim var, ben başka bir eyaletten böyle bir talepte bulunmadım.

*Biz, Başkanın Washington’a asker, hatta ulusal muhafız gönderme yetkisi ve bunun için başka yasal adımlar atması gerekip gerekmediği hakkında her türlü yasal hususu inceliyoruz.

[caption id="attachment_5853743" align="alignnone" width="660"] Washington'da bulunan askerler (Foto: İHA)[/caption]

GEORGE FLOYD DAVASINDA YENİ GELİŞME

Bugün Minnesota Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada ilk kanıt incelemesine yönelik şu ifadeler kullanıldı:

* 3 polis memuru 25 Mayıs’ta çekilen videoda George Floyd ölmeden önce onun tepesinde görülüyor. Bu 3 polisin üçüncü derece cinayet ve adam öldürme ile suçlanan eski polis Derek Chauvin ile Thomas Lane ve J. A. Keung olduğu tespit edildi. Eski polis Tou Thao’un ise videoda diğerlerinin yakınında durduğu belirlendi.

FLOYD AİLESİNİN AVUKATINDAN AÇIKLAMA

Floyd ailesinin avukatı Benjamin Crump, bugün CNN’e yaptığı açıklamada, diğer polislerin Minneapolis’teki cenaze töreninden önce suçlanacağından emin olduğunu söyledi:

* Minneapolis’teki insanlar George Floyd’a son vedalarını yapmadan önce diğer polislerin de suçlanacağından eminim, George Floyd huzur içinde yatsın. Adalet için nefes alalım. Ülkemizi iyileştirmek için nefes alalım.

GEORGE FLOYD'UN OĞLU: ADALET İSTİYORUZ

ABD’de George Floyd’un bir polis tarafından vahşice öldürülmesi üzerine başlayan tepkiler bugün de sürüyor. George Floyd’un oğlu Quincy Mason Floyd, bugün babasının Minneapolis’te öldürüldüğü yere gitti. Mason Floyd şöyle konuştu:

* Şu an olup bitenler için adalet istiyoruz. Bu çok duygusal. Hiçbir kimse babasız kalmamalı.

POLİSİN SUÇ DERECESİ ARTIRILDI

Savcı, George Floyd’u öldüren Derek Chauvin’in suç derecesini değiştirdi.

Minnesota Başsavcılığı, George Floyd’un ölümüyle suçlanan 4 eski polisin soruşturmasında ön kararı bugün vermişti.

Başsavcılık tarafından yapılan açıklamada, 25 Mayıs’ta çekilen video üzerinden George Floyd’un ölümünde 3 polisin fail olduğu açıklanmıştı.

Başsavcılık, olayın baş sorumlusu Derek Chauvin'i üçüncü dereceden cinayet ve kasten adam öldürme ile suçlamıştı. Açıklamada Thomas Lane ve J. A. Keung adlı diğer 2 polisin suça ortak oldukları, görüntülerdeki 4. polis Tou Thao’un ise olay yerinin yakınlarında bulunduğu belirtilmişti.

Minnesaota Başsavcısı Keith Ellison bugün suç derecesinin güncellendiğini, Derek Chauvin’in ikinci derece cinayetle yargılanacağını açıkladı.

[old_news_related_template title="ABD’de emekli siyahi polis göstericiler tarafından öldürüldü" desc="ABD’de bir polisin siyahi George Floyd'u öldürülmesiyle başlayan protestolarda emekli bir siyahi polis vurularak öldürüldü." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/06/03/iecrop/abd-protesto-reuters1_16_9_1591198428.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/abdde-emekli-siyahi-polis-gostericiler-tarafindan-olduruldu-5853596/"]

[old_news_related_template title="Trump'a soğuk duş: Geçtiği yollarda şok protesto" desc="ABD Başkanı Donald Trump dün Papa 2. Jean Paul anıtına eşi Melania Trump ile birlikte yoğun güvenlik önlemleri eşliğinde gitti. Çok sayıda korumanın olduğu konvoyun geçtiği yollarda ise ABD'liler Trump'a el ve kol hareketi yaparken yaşanan ırkçı cinayetteki tutumunu eleştiren sloganlar attı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/06/03/iecrop/piksell_16_9_1591189675.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/son-dakika-trumpa-soguk-dus-gectigi-yollarda-sok-protesto-5853175/"]

[old_news_related_template title="ABD'de son durum: Askeri araçlar yeniden sokakta!" desc="ABD’de George Floyd’un polis şiddetiyle ölümünün ardından başkent Washington'a da sıçrayan gösteriler ülke genelinde sürüyor. Krizin büyümesi üzerine ABD Başkanı Donald Trump, olaylara müdahale etmek için binlerce ağır silahlı askeri personeli ve güvenlik gücünü görevlendirdiğini duyurmuştu. Beyaz Saray'da daha önce alınan güvenlik önlemleri artırılırken, Trump'ın konuşması öncesinde görünen askeri araçların bugün de sokaklara çıktığı belirtildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/06/02/iecrop/abd-reuters9_16_9_1591129530.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/abdde-son-durum-askeri-araclar-yeniden-sokakta-5851616/"]