George Floyd’un boynuna, diziyle 9 dakikaya yakın bastırarak ölümüne neden olan ve daha önce tutuklanan eski polis memuru Derek Chauvin ikinci derece cinayetle suçlanıyor.

Hennepin County Cezaevi’nde tutulan polis memurları Alexander Kueng (26), Thomas Lane (37) ve Tou Thao’ya (34) ise Chauvin’e yardım ve azmettirme suçlamaları yöneltilecek.

BBC Türkçe'de yer alan habere göre, üç polis memurunun mahkemeye çıkarılacağı saatten hemen önce Minneapolis'te Floyd için ilk anma töreni düzenlenecek.

Dört polis memuru 26 Mayıs’ta görevden alınmıştı. Resmi otopsinin yanı sıra Floyd’un ailesi tarafından yaptırılan otopside de polisin ölüme yol açtığı tespit edildi.

ABD çapında yayılan protestolar devam ediyor. Gösterilerde Floyd’un “Nefes alamıyorum” sözleri tekrarlanırken bazı protestocular da onun boynuna bastırılan süre boyunca temsili olarak yerde yatıyor.

[old_news_related_template title="İşte 6 grafikte ABD'de siyahlar ile beyazlar arasındaki ekonomik uçurum" desc="ABD'de siyah Amerikalı George Floyd'un öldürülmesi isyana neden olurken, siyahlar ile beyazlar arasındaki ekonomik uçurum da tekrar gündeme geldi. Resmi verilere göre, ABD'de beyaz bir ailenin ortalama serveti, siyah bir ailenin ortalama servetinin 10 katı seviyede bulunuyor. Gelir, servet, işsizlik, istihdam, yoksulluk ve corona virüsü kaynaklı ölümlere dair veriler, eşitsizlikleri ortaya koyuyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/06/03/iecrop/shutterstock_1745082251_16_9_1591194949.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/ekonomi/iste-6-grafikte-abdde-siyahlar-ile-beyazlar-arasindaki-ekonomik-ucurum-5853270/"]

[old_news_related_template title="ABD'de 'ordu' tartışmaları büyüyor! Washington'da Trump'a soğuk duş..." desc="ABD Başkanı Donald Trump, George Floyd’un polis tarafından öldürülmesi üzerine başlayan gösterileri durdurmak için sokağa asker çıkaracağını duyurmuştu. Washington Belediye Başkanı Muriel Bowser ise bugün yaptığı açıklamada, “Donald Trump’ın Washington’a asker, hatta ulusal muhafız gönderme yetkisini inceliyoruz' ifadesini kullandı. Öte yandan Minnesota Başsavcılığı, George Floyd’un ölümüne karışan dört eski polisin soruşturmasında ilk kanıt incelemesini tamamladı ve ek suçlamalarla ilgili karar verdi. Başsavcı ayrıca Derek Chauvin’in ikinci derece cinayetle yargılanacağını açıkladı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/06/03/iecrop/floyd-reuters_16_9_1591207127.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/george-floyd-davasinda-yeni-gelisme-5853721/"]