Güney Afrika asıllı Amerikalı mucit ve Tesla Motors uzay taşımacılığı şirketi SpaceX’in CEO'su Elon Musk “ucuz ve yüksek hızda internet” kapsamında hayata geçirdiği Starlink projesine start verdi.

Starlink projesi dün akşam saatlerinde İngiltere’de görüntülendi. Birbiri ardına dizili şekilde hareket eden bir uydu takımyıldızı olan proje bir çok İngililiz tarafından paniğe neden oldu.

İngilizler gökyüzünde gördükleri takım yıldızını UFO olarak yorumladı. Kısa süreli paniğe neden olan o anlar sosyal medya üzerinden tartışma konusu oldu. Öte yandan Starlink uydularının zaman zaman Türkiye üzerinden de geçtiği belirtiliyor. (DHA)

[old_news_related_template title="Corona virüsünü uzaydan izlediler: Bugün Dünya'ya döndüler" desc="Astronotlar Jessica Meir, Andrew Morgan ve kozmonot Oleg Skripochka, geçen yıl başlayan uzay görevlerinin ardından bugün Dünya'ya iniş yaptı... Uluslararası Uzay İstasyonu'nda 9 ay boyunca kalan ve corona virüsü sırasında uzayda olan astronotlar bugün sağlıklı bir biçimde dünyaya indi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/04/17/iecrop/nasa-nasatv_16_9_1587115060.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/corona-virusunu-uzaydan-izlediler-bugun-dunyaya-donduler-5754876/"]