Endonezya'da akıllara durgunluk veren ender bir olay yaşandı. Siti Masfufah Wardah adlı kız çocuğu şeker hastalığı ve organ komplikasyonları nedeniyle 18 Ağustos´ta hastaneye kaldırıldı.

Endonezya'nın Doğu Java bölgesindeki Probolinggo kentinde meydana gelen olayda, Wardah, aynı gün hastanede yaşamını yitirdi. Wardah'ın cansız bedeni, evine götürüldü.

DEFİN İŞLEMİ SIRASINDA CANLANDI

Masfufah'ın kalbinin defin işlemi sırasında yeniden atmaya başladığı ifade edildi. Büyük şaşkınlık yaratan olayın ardından cenazeye katılan kişilerce hastaneye götürülen Masfufah'ın kalbi 1 saat sonra yeniden durdu.

Hayata veda eden Masfufah'ın bu durumunun milyonda bir yaşanacak bir olay olarak ifade edilirken, tıp dünyasına göre bu olay 'Lazarus Sendromu' olarak açıklanıyor.

SENDROM  MİLYONDA BİR GÖRÜLÜYOR

Lazarus sendromu tıp literatüründe, başarısız kalp masajından sonra dirilme, başarısız hayata döndürme girişimlerinden sonra dolaşım sisteminin yeniden çalışmaya başlaması olarak ifade ediliyor.

1982 yılından beri 38 kez tıp literatürüne giren sendromun milyonda bir görüldüğü belirtiliyor. Kalp masajı sonucunda göğüs içi basınç oluştuğu, hayata döndürme çalışmalarından sonra bu basıncın gevşemesinin kalbin genişlemesine izin verdiği ve kalbin elektriksel akımını tetiklediği, böylece kalp atışlarının yeniden başladığı düşünülmektedir. DHA

[old_news_related_template title="Son dakika... ABD'de korkunç olay: Polis silahsız adamı öldürdü" desc="ABD´nin Wisconsin eyaletinde polisin bir siyahiye karşı orantısız güç kullandığı görüntülendi. Görüntülerde polisin siyahi adama 7 el ateş ettiği duyuluyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/08/24/iecrop/polis1-dha1_12062848_16_9_1598255893.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/son-dakika-abdde-korkunc-olay-polis-silahsiz-adami-oldurdu-6003689/"]