Yunan basınında yer alan habere göre, Rodos Adası yakınlarındaki Herke Adası'ndan gelen acil durum sinyalinin ardından Yunan Sahil Güvenlik ekipleri harekete geçti.

Batan bottan 92 kişinin kurtarıldığı ancak denizde mahsur kalan göçmenleri arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

Yunan kaynakları tarafından botun kaç kişiyi taşıdığına ve denizde kurtarılmayı bekleyen göçmen sayısına ilişkin bilgi verilmedi.

[old_news_related_template title="Çavuşoğlu'ndan sert Yunanistan açıklaması!" desc="Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 'Yunanistan'ın samimi olmadığını Mısır ile yaptığı anlaşmada gördük. Bu şımarıklıktan vazgeçin. Bazı ülkelerin dolduruşuna gelerek kendinizi riske atmayın' dedi. Çavuşoğu, Doğu Akdeniz için de 'Biz bu konuları konuşmaya, müzakere etmeye hazırız' ifadelerini kullandı. Almanya Dışişleri Bakanı Maas da Doğu Akdeniz ile ilgili 'Tehlikeli durumu ele aldık. Sadece AB'yi değil NATO'yu da ilgilendiriyor. Durum son derece riskli' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/08/25/iecrop/cavusoglu-maas-depophotos-222_16_9_1598379724.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/son-dakika-cavusoglundan-sert-yunanistan-aciklamasi-6006605/"]

[old_news_related_template title="Erdoğan'dan Yunanistan'a sert tepki: En küçük bir geri adım atılmayacaktır" desc="Yunanistan'ın Navtex ilanına sert tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Navtex’i 27 Ağustos’a kadar uzatmıştık. Nokta mı virgül mü? Buraya şimdi ben bir virgül koyayım. Yunanistan bu faaliyetlere karşılık yetkisiz şekilde ve şımarık biçimde kendi Navtex mesajını yayınlamıştır. Türkiye ne Oruç Reis’in çalışmalarından ne donanma unsurlarımızdan en küçük bir geri adım atmayacaktır' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/08/24/iecrop/erdogan_16_9_1598289637.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/son-dakika-erdogandan-yunanistana-sert-tepki-en-kucuk-bir-geri-adim-atilmayacaktir-6004780/"]