Dünyanın en kalabalık ikinci ülkesi olan Hindistan'da corona virüsü etkisini artırırken ülkenin güneydoğusundaki Andra Pradesh eyaletinde hafta sonu gizemli bir hastalık salgını ortaya çıktı...

Belirlenemeyen bir rahatsızlıkla yüzlerce insan hastaneye başvururken, hastaların mide bulantısı, bilinç kaybı ve göz yanmasından muzdarip oldukları açıklandı. Hastaneye başvuranlara corona virüsü testi yapıldığı ve tamamının negatif çıktığı belirtildi.

Yetkililer, hastalığın tespitiyle ilgili inceleme başlattıklarını açıkladı. Eluru Devlet Hastanesi'nden bir yetkili The Indian Express gazetesine yaptığı açıklamada, "Başta çocuklar olmak üzere, kendilerini iyi hissetmediklerini söyleyerek hastaneye gelenler gözlerinde yanma olduğunu belirttikten sonra aniden kusmaya başladı ve bazıları titreyerek krize girdi" dedi.

HAVA VE SUDAN ŞÜPHELENİLDİ AMA...

Hastaneye gelenlerin büyük bir bölümü daha sonra taburcu edildi. Yetkililer, ilk etapta şikayetlerin şebeke suyundan ya da hava kirliliğinden kaynaklandığından şüphelendiklerini ancak yapılan ilk incelemelerde hastalığın nedeninin bu iki etkenden olmadığının anlaşıldığını söyledi.

Andra Pradesh eyaletinin Sağlık Bakanı Kali Krishna Srivinas, hastalardan kan örneklerinin alındığını ve laboratuvara gönderildiğini açıkladı. Srivinas, "Yetkililerin hastaneye başvuran kişilerin yaşadıkları bölgelerde yaptıkları incelemenin ardından şebeke suyunun kirlenmesi ve hava kirliliği gibi etkenleri safdışı bıraktık. Bu, gizemli bir hastalık ve neden kaynaklandığını laboratuvar incelemesinin ardından anlayabileceğiz" dedi.

Muhalefetteki Telugu Desam Partisi, olayla ilgili soruşturma açılmasını talep etti ve şebeke suyunun kirlenmiş olabileceğini öne sürdü.

 

[old_news_related_template title="Corona virüsü aşısında kafaları karıştıran tartışma: Etkisi 90 gün sürüyor" desc="Salı günü Pfizer ve BioNTech'in aşısını kullanacak ilk ülke olacak İngiltere'de dikkat çeken bir iddia ortaya atıldı. İngiliz bilim insanları, 'Covid-19 aşısının yarattığı bağışıklık sadece 90 gün sürüyor' açıklamasını yaptı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/12/06/iecrop/asi-reuters_16_9_1607259320.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/corona-virusu-asisinda-kafalari-karistiran-tartisma-etkisi-90-gun-suruyor-6155976/"]

[old_news_related_template title="Corona virüsünün bir etkisi daha ortaya çıktı: İktidarsızlık" desc="Corona virüsü salgını bütün dünyada etkisini göstermeye devam ederken ABD'li bilim insanları Covid-19'un uzun vadede erkeklerde iktidarsızlığa sebep olabileceğini duyurdu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/12/06/iecrop/erektil-shutterstock_16_9_1607234661.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/corona-virusunun-bir-etkisi-daha-ortaya-cikti-iktidarsizlik-6155680/"]