Hindistan'ın Rajasthan eyaletinde yer alan Bharatpur şehrindeki devlet hastanesine ambulansla gelen hamile bir kadının Müslüman olduğu gerekçesiyle hastaneye alınmadığı ortaya çıktı.

astaneye alınmayan hamile kadının ambulansta doğum yaptığı, daha sonra bebeğini kaybettiği belirtildi. Hamile kadının eşi İrfan Han yaptığı açıklamada, "Buradaki doktorlar Müslüman olduğumuz için Jaipur'a gitmemiz gerektiğini söyledi" ifadelerini kullandı.

Eşinin Bharatpur'daki Janana Hastanesi'nden ayrıldıktan sonra ambulansta doğum yaptığını belirten Han, bebeğinin hayatını kaybettiğini ifade etti. Baba Han, "İdareyi çocuğumun ölümünden sorumlu tutuyorum" dedi.

HASTANEDEN AÇIKLAMA

Bharatpur Janana Hastanesi Müdürü Dr. Rupendra Jha yaşanan olayın ardından yaptığı açıklamada, "Bir kadın doğum için gelmişti ama kritik bir durumdaydı. Jaipur'a sevk edildi ve ne olursa olsun bu umursamazlık araştırılacak" şeklinde konuştu. (İHA)

[old_news_related_template title="Hindistan'da polisten sokağa çıkma yasağına uymayanlara meydan dayağı!" desc="Hindistan'da corona virüsüne (Covid-19) karşı alınan önlemler kapsamında ilan edilen sokağa çıkma yasağına uymayanlar, Hint polisinden sopalarla dayak yedi. O anlara ilişkin görüntüler sosyal medyada paylaşıldı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/03/26/iecrop/hindistan-dha-12_16_9_1585233854.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/hindistanda-polisten-sokaga-cikma-yasagina-uymayanlara-meydan-dayagi-5705390/"]