Gazetecilere corona virüsü salgınıyla ilgili açıklamalarda bulunan Soren Brostrom, cinsel birliktelik sırasında virüse yakalanmanın mümkün olduğunu ancak çiftlerin cinsel yaşamlarına devam etmeleri gerektiğini söyledi.

Euronews'te yer alan habere göre Brostrom, sadece evli çiftlerin değil, farklı partnerler ile birlikte olan bekarların bir araya gelmelerinin de sosyal mesafe kuralları kapsamında yasaklanmadığını söyledi.

Brostrom, "Seks sağlıklı bir aktivite. Bizler de cinsel arzuları olan insanlar olarak böyle bir durumda cinsel ilişki yaşayabiliriz" dedi.

UZMANLAR UYARDI: FİZİKSEL TEMAS RİSK TAŞIYOR

Corona virüsünün havadaki partikülerler yoluyla vücuda girdiğini belirten uzmanlar, bulaşıcılığın sperm yoluyla gerçekleşmediğini ancak cinsel birliktelik sırasındaki fiziksel yakınlaşmanın enfeksiyon riski taşıdığını belirtiyor.

Danimarka Bulaşıcı Hastalıklar Ajansı Direktörü Kare Molbak da sosyal mesafe uygulamasının cinsellik konusunda toplumda 'caydırıcı' bir etkide bulunmaması gerektiğini söyledi.

[old_news_related_template title="İngiltere'den corona aşısı çalışması! Denemelere başlıyorlar" desc="Oxford Üniversitesi Aşı Bilimi Profesörü Sarah Gilbert, geliştirmekte oldukları corona virüsü aşısının ayrıntılarını açıkladı. Aşının çıkış tarihine ilişkin net bir açıklamada bulunmayan Gilbert, kısa süre içinde denemelere başlayacaklarını söyledi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/04/20/iecrop/asilar-reuters_16_9_1587409979.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/ingiltereden-corona-asisi-calismasi-denemelere-basliyorlar-5761964/"]

[old_news_related_template title="Corona virüsünden korunmak için gözülük camlarını dezenfekte edilmesi gerekiyor!" desc="Tüm dünyayı sarsan Koronavirüs salgınında virüslerin ağız ve burun yolu yanı sıra gözyaşı ve göz temasla da bulaşabildiği biliniyor. Zorunlu hallerde dışarı çıkıldığında ise uzmanlar tarafından maskenin yanı sıra gözlük de kullanılması öneriliyor. Bunun yanı sıra dışarı çıkıldığında ise uzmanlar tarafından maskenin yanı sıra gözlük de kullanılması öneriliyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/04/20/iecrop/gozluk-cami-shutter_16_9_1587383335.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/corona-virusunden-korunmak-icin-gozuluk-camlarini-dezenfekte-edilmesi-gerekiyor-5761092/"]