Corona virüsünün en çok ölüme yol açtığı ülkelerin başında gelen İngiltere'de tartışmalar bir türlü dinmiyor. Vakaların şeffaf olarak açıklanmaması, tıbbı malzeme eksikliği ve alınan önlemlerin yeterliliği tartışmalarının ardından şimdi sıra siyasi isimlere geldi.

İşçi Partisi'nde nisan ayı başında Jeremy Corbyn'den başkanlık koltuğunu devralan Keir Starmer, eleştirilerin odağındaki isim. Ülkede sağlık çalışanlarına destek vermek için başlatılan alkış kampanyasına katılan çiçeği burnunda lider ortalığı karıştıran görüntülere imza attı.

Eşiyle birlikte evinin önüne gelen Starmer, bir süre alkışladıktan sonra 'İhtiyacın olanı aldın mı?' sorusunu kameramana yöneltti.

KAMERAMAN: KIZINI ÇAĞIRACAKTI

Görüntülerin sosyal medyada yayılması üzerine Starmer eleştiri yağmuruna tutuldu. Pek çok kişi Starmer'ı samimiyetsizlikle suçlarken, alkış eylemine göstermelik olarak katıldığının ortaya çıktığını savundu.

Daily Mail'in haberine göre infial yaratan görüntüler sonrası konuşan kameraman ise, Starmer'ın sorusunun amacının, yolun karşısında olan kızını da çağırmak olduğunu öne sürdü.

[old_news_related_template title="İngiltere'de müjdeyi Boris verdi: Pazartesi başlayacak" desc="Corona virüsünün en sert vurduğu ülkelerden İngiltere'de önlemlerin bazıları gevşetilmeye hazırlanıyor. Başbakan Boris Johnson, alınacak kararların pazar günü açıklanıp pazartesi günü de uygulanacağını söyledi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/05/06/iecrop/boris-taburcu-reuters_16_9_1588768377.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/ingilterede-mujdeyi-boris-verdi-pazartesi-baslayacak-5797493/"]

 

[old_news_related_template title="DSÖ'den her şeyi değiştirebilecek çağrı: Herkes geri dönüp kontrol etsin" desc="Fransa'da resmi olarak tespit edilen ilk corona virüsü vakasından neredeyse 1 ay önce hastalığa yakalanan bir kişinin olduğunu savunan araştırma Dünya Sağlık Örgütü'nü de harekete geçirdi. DSÖ, 'Daha erken vakalar da olabilir. Ülkeler geriye dönük inceleme yapmalı' açıklamasını yaptı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/05/05/iecrop/solunum-cihazi-reuters_16_9_1588685829.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/son-dakika-dunya-saglik-orgutunden-kritik-cagri-herkes-geri-donup-kontrol-etsin-5794779/"]