Irak Meclisi, Dış İlişkiler Komisyonu üyesi Muhtar Musevi tarafından yapılan açıklamada 2007 yılında Irak'ta 17 sivilin öldürülmesi olayına karışan 4 eski paralı ABD askeri affetmesini kınayarak, Trump’ın kararı “Iraklıların hayatlarını ne kadar hafife aldığını kanıtlıyor” ifadesini kullandı.

ABD yönetiminin Iraklıları kasten öldürmek ve ülkenin altyapısını yıkmakla suçlayan Musevi, Irak Dışişleri Bakanlığı’nı uluslararası mahkemelerde ABD hakkında dava açmaya çağırarak “Trump’ın bu kararı ABD askerlerini diğer milletleri de öldürmeye teşvik ediyor. Irak hükümeti bu konuda bir şey yapmazsa Irak Meclisi bu konuda sessiz kalmayacak” dedi. (İHA)

[old_news_related_template title="ABD'de corona virüsünün bilançosu ortaya çıktı: En ölümcül yıl" desc="Corona virüsü salgınının merkez üssü haline gelen ABD'de salgının bilançosu ortaya çıktı. ABD'de ölüm oranlarının 1. Dünya Savaşı'ndan beri en yüksek seviyede olduğu açıklanırken ülkede yıllık ölüm sayısı ilk kez 3 milyonu geçti. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/12/23/iecrop/abd-reuters_16_9_1608719664.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/abdde-corona-virusunun-bilancosu-ortaya-cikti-en-olumcul-yil-6179766/"]