Irak’ta güvenlik güçleri yaptığı açıklamada, başkent Bağdat’ın doğusundaki el-Meştel bölgesindeki bir market yakınlarında meydana gelen patlamada 1’i kadın olmak üzere 2 kişinin yaralandığını belirtirken, el-Gadir semtinde ise bombalı bir motosikletin patlaması sonucu 2 kişinin yaralandığını kaydetti.

Bir diğer patlama ise başkentin doğusundaki el-Belediyat bölgesinde yaşandı. Yol kenarına yerleştirilmiş bombanın patlaması sonucu 1 kadının yaralandığı belirtilirken, Bağdat’ın güneyindeki el-Amil bölgesinde kalabalık bir grubu hedef alan patlamanın ise 2 kişinin yaralanmasına neden olduğunu kaydedildi.

Yaralıların çevre hastanelere sevk edildiğini belirtilirken, güvenlik güçlerinin soruşturma başlattığı ifade edildi.

Patlamaları henüz hiçbir taraf üstlenmezken, Iraklı yetkililer bu gibi terör saldırıların arkasında 2014 - 2017 yılların arasında Irak’ın büyük bir bölümünü işgal eden terör örgütü IŞİD'in olduğunu iddia ediyor. (İHA)

[old_news_related_template title="Irak'ta protestolar alevlendi! 2 gazeteci öldürüldü" desc="İranlı General Süleymani'nin öldürmesinin ardından durulan hükümet karşıtı protestolar, bugün Irak’ın başkenti Bağdat olmak üzere birçok kentte yeninden başladı. Basra’da protesto haberlerini takip eden bir muhabirle kameramanının öldürülmesi ise tepkiye neden oldu. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/01/10/iecrop/irak-protesto-iha_16_9_1578688746.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/irakta-protestolar-alevlendi-2-gazeteci-olduruldu-5561557/"]