İran Dışişleri Sözcüsü Abbas Musevi, İsrailli bir yetkilinin İran'ı hedef alan açıklamalarına tepki göstererek, "Bu rejimin İran'ın Suriye'deki ve bölgedeki çıkarlarına karşı saldırı veya aptalca eylemlerine yanıtı çok sert olacaktır" dedi.

İsrail'in işgalci bir terör devleti olduğunu ve Filistin ile birlikte diğer komşu ülkeleri tehdit ettiğini belirten Musevi, "Filistin ve diğer komşu ülkelerin toprakları İsrail tarafından işgal edilmekte ve yağmalanmakta" ifadelerini kullandı.

İran Dışişleri Sözcüsü Musevi, "İran'ın Suriye'deki varlığı o ülkenin daveti üzerine ve Amerika ile İsrail tarafından desteklenen terörizmle mücadele için devam etmekte ve İran Siyonist rejimin savaş yanlısı tehditlerini uluslararası kurum ve kuruluşlara da taşıyacaktır" dedi. (İHA)

[old_news_related_template title="Rusya'dan dikkat çeken Türkiye paylaşımı!" desc="Türkiye ile Suriye arasında İdlib gerilimi sürerken Rusya Ankara Büyükelçiliği'nin sosyal medya hesabından ilginç bir paylaşım yapıldı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/02/12/iecrop/rusya-ankara-buyukelciligi-sitesi_16_9_1581529839.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/rusyadan-dikkat-ceken-turkiye-paylasimi-5621547/"]

[old_news_related_template title="Suriye'de sıcak saatler: ABD askerleriyle Suriye askerleri çatıştı" desc="Suriye'nin kuzeydoğusunda, Türkiye sınırındaki Kamışlı kentinde Suriye askerleri, kontrol noktasından geçmek isteyen ABD'ye ait askeri araçları durdurdu. İki grup arasında çıkan gerilim artınca ABD askerleri ateş açtı, Suriyeli bir asker hayatını kaybetti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/02/12/iecrop/abd-reuterss_16_9_1581514104.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/son-dakika-suriyede-sicak-saatler-abd-askerleriyle-suriye-askerleri-catisti-5621095/"]